figyelemfelhívó akció

2018.08.22. 14:00

Hasznos tanácsok és ajándékok a rendőröktől

Hasznos baleset-megelőzési tanácsok kíséretében láthatósági mellényeket és csengőket is osztottak a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai a szabályosan közlekedő kerékpárosoknak. A figyelemfelhívó akció keretében a rendőrség közlekedési ellenőrzést is tartott.

Szabó Péter Dániel

 Bartók Judit rendőr százados adja át az ajándékot egy kerékpárosnak Fotó: Szabó Péter Dániel

A nyári időszakban a kerékpárosok gyakrabban fordulnak meg a közutakon, egy-egy kirándulás alkalmával akár hosszabb távokat is megtehetnek. Fontos tehát figyelmet fordítaniuk arra, hogy minden szükséges tartozék meglegyen, illetve azok működőképesek legyenek. A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai ezt ellenőrizték a településen és környékén a napokban. Akiknél nem volt csengő, mint kötelező tartozék, ajándékba kaptak egyet, illetve egy-egy láthatósági mellényt is adtak a biciklistáknak.

– A kerékpárral közlekedők nem minden esetben számítanak kiemelt kockázati tényezőnek a közúton, hiszen nagyon sok helyen már kialakított kerékpárutakat találunk. Inkább mondhatjuk azt, hogy kevésbé számítunk kerékpárral közlekedőkre, illetve nem minden esetben vesszük figyelembe, hogy milyen sebességgel közlekedik a keresztirányú forgalomból érkező kerékpáros, valamint az elsőbbséget nem minden esetben adják meg nekik. Éppen ezért fontosnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet, hogy a kerékpárral történő közlekedés szabályait minden esetben be kell tartani és fokozott figyelmet kell fordítanunk az ilyen járművel közlekedőkre is. A nyári időszakban – főként a hőség miatt – mindenki türelmetlenebb, kapkodóbb, igyekszik minél hamarabb a célállomásra megérkezni és kevésbé ügyel arra, hogy körültekintően közlekedjen – mondta el kérdésünkre a helyszínen Bartók Judit rendőr százados.

Bartók Judit rendőr százados adja át az ajándékot egy kerékpárosnak Fotó: Szabó Péter Dániel

A nap folyamán közlekedési ellenőrzés is volt a térségben, elsősorban az ittas járművezetőket próbálták kiszűrni a forgalomból az egyenruhások. A Várpalotai Rendőrkapitányság ezúton is arra kér minden járművezetőt, hogy használja a biztonsági övet, illetve az előírásoknak megfelelő gyermekülésbe helyezzék el gyermekeiket. Arra is külön kitértek, hogy a kézben tartott mobiltelefon-használat vezetés közben szabálysértési eljárást von maga után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában