ZIRC

2019.01.22. 16:00

Hegyen-völgyön kirándulók

A Hegyen-völgyön Baráti Kör tagjai tizenkét éve kirándulnak együtt. Elsősorban belföldre, de minden évben van egy külföldi útjuk is.

Müller Anikó Hanga

A Hegyen-völgyön Baráti Körösök megtervezték az idei útjaikat Fotó: Müller Anikó Hanga

Az év eleji összejövetelükön számba veszik az elmúlt év élményeit és közösen döntenek, melyek legyenek az új úti célok. Az utazó kör nyitott, van egy törzsgárda, de egy-egy úthoz kívülállók is csatlakoznak. Tavaly voltak a kaposvári Nárcisz-fesztiválon, Budapesten az Országházban, a Várban, a Sziklakórházban, Szarvason, Gyulán, részt vettek pozsonyi városnézésen és az adventi vásárban, túráztak a bakonybéli Gyilkos-tóhoz. Fazekas Istvánné úgy vélekedik, nagyon jó a csapat, tele vidámsággal.

A Hegyen-völgyön Baráti Körösök megtervezték az idei útjaikat Fotó: Müller Anikó Hanga

Wittmann Lászlóné elmondta, nincs kivel kirándulnia, a gyermekeivel nem egyforma az érdeklődési köre, a csoport kirándulótársai hozzá hasonló gondolkodásúak. Lezsák Istvánné arról beszélt, sokat dolgozik, az utazás kikapcsolódást nyújt számára és a csoport tagjai szeretnek egymás társaságában lenni. Farkas Józsefné kezdettől részt vesz az utakon.

– Sok gyönyörű vidék van Magyarországon, amit még nem ismerünk. Többször megtapasztaltuk, a legkisebb falvakban is micsoda értékek vannak. Kiválóak, tartalmasak, jól előkészítettek a kirándulások, akár művészettörténetileg, vagy történelmileg, akár az embereket megismerve nagyon tágul a látókörünk. A csapatunk szenzációs, amennyire lehetséges, a kirándulásokon kívül is tartjuk egymással a kapcsolatot, az utazásokat pedig nagyon várjuk, készülünk rá, jól érezzük magunkat, mondta. Idei tervükben többek között szerepel Szeged, a badacsonyörsi Folly arborétum, a balatonedericsi Afrika múzeum, Tihany, a szigligeti vár, Szeged, Kárpátalja és a Felső-Tiszavidék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában