Nyárbúcsúztató

2017.09.11. 19:00

Country és finom ételek

Hetedik alkalommal rendezte meg a Civil Baráti Kör nyárbúcsúztató rendezvényét a Civil ház udvarán.

Szendi Péter

A Rolling Country kerekesszékes tánccsoport fellépésekor mosolygós, boldog embereket láthattunk, akik szívvel-lélekkel mutatták be a közönségnek a produkciójukat Fotó: Szendi Péter

- A rendezvény fő attrakciója Polgár Peti műsora volt, aki nagy sikert aratott. Természetesen gondoltunk a gyerekekre is, nekik kerékpáros akadályversenyt szerveztünk. Mindemellett pedig hasznos tanácsokat kaptak, hogyan közlekedjenek biztonságosan a biciklijükkel - kezdi Varga Lászlóné, a Civil Baráti Kör vezetője.

Elsőként a Rolling Country kerekesszékes country-tánccsoport lépett fel. Mosolygós, boldog táncosokat láthattunk, akik szívvel és lélekkel mutatták meg a nagyközönség számára a produkciójukat. Bár negyvennél is több countrytánccsoport létezik Magyarországon, a mozgáskorlátozottak alkotta Rolling Countrynak nincs párja. Olyan mozdulatokat sikerült megtanulniuk az elmúlt öt év során, melyeket egészségesek és kerekesszékesek is táncolhatnak egymással. Közel harminc számot ismernek, és hetente négy-hat órát gyakorolnak - tudtuk meg a Mozgássérültek Aktív Egyesületének elnökétől, Mesterházy Zsolttól, aki maga is táncol.

A Rolling Country kerekesszékes tánccsoport fellépésekor mosolygós, boldog embereket láthattunk, akik szívvel-lélekkel mutatták be a közönségnek a produkciójukat Fotó: Szendi Péter

 

A hét éve működő helyi Kézműves Szalon kiállítását is megtekinthették az érdeklődők. Mosonyi Emese vezetésével már eljutottak olyan szintre a hölgyek, hogy az otthon készített dísz- és ajándéktárgyakat kiállíthatták a Civil házban.

A rendezvényen senki nem maradt éhen, hiszen jól fogyott a vaddisznópörkölt, a lángos és a házi rétes is. A mulatós countrybálra nagyon sokan jöttek el. A helyi countrycsoporthoz még csatlakoztak környékbeli, herendi és győri táncosok is, így valóban jó volt a hangulat, többen most ismerkedtek meg a közönség soraiból a countrytánccal.

A rendezvény hangulatát emelte a tombolasorsolás és a tűzijáték is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában