meteoritok

2018.11.30. 07:00

Időutazás a zánkai iskolában

A meteoritok csodálatos világáról beszélt Ivanics-Rieger Klaudia a Bakonyi Csillagászati Egyesület képviseletében Zánkán, a Bozzay Pál Általános Iskolában.

Kovács Erika

Sok izgalmas újdonsággal ismerkedhettek meg a diákok Fotó: Csillagászati Egyesület

A zánkai oktatási intézmény számára Molnár Márton 6. osztályos tanuló nyerte el az előadást, az egyesület Életem a Marson című rajzpályázatán. A 6–8. osztályos diákok és kísérő tanáraik egy izgalmas, interaktív előadást hallgattak meg, miközben kézbe vehették az egyesület legnagyobb, illetve legérdekesebb meteo­ritjait. Megismerkedtek az aszteroidabecsapódás miatt kialakult földi metamorf kőzetekkel, majd lehetőségük volt a legszebb meteoritok és a különleges kőzetek, az úgynevezett impaktitok mikroszkópos vizsgálatára is. A mikroszkóp képét az okostáblán kivetítették, így a különlegességet mindenki jól láthatta.

Sok izgalmas újdonsággal ismerkedhettek meg a diákok
Fotó: Csillagászati Egyesület

A fiatalok nagy érdeklődéssel vettek részt a programon, az előadáshoz többen hozzászóltak, sokat kérdeztek, végül az egyesülettől ajándékokat is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában