öt kilométer hosszúságban

2019.03.29. 17:00

Kerékpárutakat építenek Balatonakarattyán

Mintegy 303 millió forint vissza nem térítendő támogatással közel öt kilométer hosszú kerékpárutat építenek ki Balatonakarattyán idegenforgalmi célból, és ezzel a távolabb élők is könnyen eljutnak a település központjába, utalt a fejlesztésre Rozs Péter alpolgármester.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Önkormányzatunk 2016-ban olyan projektet álmodott meg és vitt sikerrel a pályázati döntéshozók elé, amellyel több mint háromszázmillió forintot fordít arra, hogy Balatonakarattya a lakóknak még kényelmesebb, biztonságosabb és élhetőbb legyen – érvelt Rozs Péter. Az alpolgármester hozzátette, 2017 szeptemberében a Településfejlesztési Operatív Program pályázatán mintegy 303 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a község. A komplex fejlesztés, illetve a kerékpárutak kialakítása 2017. október 1-jén kezdődött és 2019. július végéig tart.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az alpolgármester elmondta, kiemelt céljuk, hogy az üdülőterületeken élő lakosság és a település központjában található munkahelyek között kerékpárút jöjjön létre, megkönnyítve ezzel a mindennapos közlekedést. Az új útszakaszokat a biztonság jegyében összekapcsolják a vasúti, illetve autóbuszos tömegközlekedéssel.

Balatonakarattyán mintegy öt kilométeres kerékpárutat építenek ki a Bakony, Árpád, Állomás és Hársfa utcában, valamint a Bercsényi lejárónál, a Koppány sornál, mindemellett útpadkát is kialakítanak a Batsányi utcában.

- Balatonakarattya önkormányzata a közlekedésfejlesztés érdekében a jövőben is számos kerékpárosbarát intézkedést tervez, amelyekhez továbbra is várják a lakosság ötleteit, javaslatait – mondta Rozs Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában