évértékelő értekezlet

2019.04.19. 11:40

Kiváló munkát végeznek a Veszprém Megyei Főügyészségen

Megvalósították a kitűzött célokat az elkötelezett munkának köszönhetően a Veszprém Megyei Főügyészségen, hangsúlyozta egyebek mellett Orbán György főügyész az évértékelő értekezleten április 17-én, amelyen Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes is részt vett.

Kovács Erika

Kiválónak értékelte Veszprém megye ügyészi szerveinek munkáját Belovics Ervin büntetőjogi legfőbb ügyészhelyettes, majd a büntetőjogi jogalkalmazás aktuális kérdéseiről beszélt. Orbán György megyei főügyész rámutatott, 2018-ban az új eljárási kódexek hatálybalépése, valamint az elektronikus ügyintézés bevezetése komoly kihívásokat jelentett számukra, de az alapos felkészülésnek és a fegyelmezett, elkötelezett munkának köszönhetően a kitűzött célokat megvalósították.

Sárosi Dóra főügyész-helyettes a büntetőjogi szakág tavalyi tevékenységéből kiemelte az elektronikus kapcsolattartásra, illetve az új büntetőeljárási törvényre történő átállást, amelyet nagyban segített a Legfőbb Ügyészség, valamint a központi és a helyi képzések. Ismertette a szakág eredményeit, különös tekintettel a váderedményességre, illetve azt, hogy az ügyészség nagy arányban alkalmazta a büntetőeljárást egyszerűsítő és gyorsító törvényi lehetőségeket.

Kissné Maár Sarolta főügyész-helyettes a közjogi szakág eredményei közül kiemelte az általános szerződési feltételek tisztességtelenségének megállapítása iránt a bírósághoz benyújtott kereseteket. A büntetés-végrehajtás törvényességi felügyelete kapcsán beszélt a jelentős ügyszámnövekedésről. A célok között a továbbiakban is a cégügyek, a fogyasztóvédelem és a termőföld védelme kapcsán biztosított ügyészi jogkörök hatékony kihasználását határozta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában