három párt összefogása

2019.06.12. 11:00

Közös polgármesterjelöltet indít Pápán az ellenzék

Az őszi önkormányzati választásra vonatkozó együttműködési megállapodást kötött három ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik és az MSZP–Párbeszéd pápai szervezete. A kooperáció jegyében többek között közös polgármesterjelöltet indítanak.

Polgár Tibor

Süle Zsolt, Kovács József és Dombó László a helyi ellenzéki együttműködés bejelentésekor

Fotó: Polgár Tibor

Az ellenzéki együttműködés részleteit sajtótájékoztatón ismertették, melynek moderátora, Kovács Arnold kifejtette, álláspontjuk szerint a városi célok megvalósítása sokkal inkább szakmai kérdés, mintsem politikai hitvallás. Ezért a DK, a Jobbik és az MSZP–P a választópolgárokat bevonva közös programot dogoz ki, amely a kiemelt helyi nagyberuházások mellett nagyobb hangsúlyt helyez a Pápán élők problémáinak megoldására. Ezek közé sorolta a közlekedés, a parkolás, a lakhatás, a csapadékvíz-elvezetés témáját, az egészségügyet, a szociális és a kulturális helyzetet.

Süle Zsolt, Kovács József és Dombó László a helyi ellenzéki együttműködés bejelentésekor
Fotó: Polgár Tibor

Kovács Arnold aláhúzta: a szövetség nyitott, várják mindazok csatlakozását, akik egyetértenek a céljaikkal. Az együttműködés keretében az őszi önkormányzati választáson közös polgármesterjelöltet és közös egyéni képviselőjelölteket indítanak, közös listát állítanak.

Kovács József, az MSZP pápai elnöke úgy fogalmazott, a jelenlegi helyzetben a kormánypárti jelölt ellen csak egy közös ellenzéki jelöltnek van esélye, míg Dombó László, a DK helyi szervezetének vezetője elmondta, az együttműködés résztvevői minden politikai lépésről egyeztetnek. Süle Zsolt pápai Jobbik-elnök célként jelölte meg, hogy okos kompromisszumokkal egy komfortosabb várost és szabadabb légkört hozzanak létre.

Kovács Arnold ismertette: a három párt közös kampánystábot alakít ki, amit a közös polgármesterjelölt vezet – az ő személyét a későbbiekben nevezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában