Felújítások a hitközösség javára

2019.06.21. 07:00

Megújul a pápai tókerti plébánia tetőzete

Folyamatos fejlesztésekkel újulnak meg a Szent Benedek-plébánia és a hozzá tartozó borsosgyőri és nagyacsádi fíliák épületei.

Laskovics Márió

Megújul a tókerti Szent Benedek-plébánia tetőzete, tudtuk meg Szijártó László plébánostól. Májusban kezdődtek el a munkálatok a tetőlécek cseréjével, de a hektikus, esős időjárás sokszor keresztülhúzta a számításokat. Szerencsére a fagerendázat nem szorult cserére, viszont a teljes ereszcsatorna megújult. Szerdán megkezdődött az új cserepeslemezek felhelyezése, a korábbi, néhány helyütt beázott palatető helyére. A plébános reméli, kegyes lesz az időjárás, mert annak függvényében várhatóan a hónap végéig befejeződnek a munkák. A felújítás az önrész mellett a pápai önkormányzat és a veszprémi érsekség anyagi támogatásával valósul meg, 3,5 millió forintból. Hozzátette, hogy a hittanterem felújítására ősszel újra beadnak pályázatot.

Szijártó László a plébániához tartozó fíliák kapcsán megjegyezte, az elmúlt években Borsosgyőrön rendbe tették a közösségi térként funkcionáló iskolakápolnát: újrafestették és lecserélték a tetőt a pápai önkormányzat és a veszprémi érsekség támogatásából, saját forrásból pedig új nyílászárókat kapott az épület, valamint a padozatot járólapra cserélték. A Szent István király-templom tetőcseréje várhatóan július végére elkészül.

Szijártó László plébános a tetőfelújításon áteső Szent Benedek-templom előtt
Fotó: Laskovics Márió

Ezzel párhuzamosan Nagyacsádon a Szent Imre-templom belső festése tavaly megtörtént érsekségi és saját forrásból, az iskolakápolna mennyezetét megújították, e hónap közepén elkezdték a padozat járólapra cseréjét a hívek felajánlásaiból. A helyiséget szintén közösségi célokra használnák. A harangtorony építésére tavaly pályázatot nyújtottak be. A terv évek óta kész, harang is van a Máltai lovagrendtől, már csak a pozitív elbírálásra vár a munkakezdés.

A borsosgyőri fejlesztések mintegy 6, a nagyacsádiak 2 millió forintba kerültek. A munkálatok nem befolyásolják a miserendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában