autómentes nap

2017.11.08. 07:10

Mezekkel jutalmazták a Báthory és a Vetési iskolák diákjait

Az autómentes nap legaktívabb résztvevőiként vehettek át sportfelszerelést a Báthory és a Vetési iskolák diákjai kedden.

Marton Attila

Az önkormányzat szeptemberben az európai mobilitási hét részeként szervezte meg az autómentes napot, ahol sportversenyeken és ügyességi programokon vehettek részt a tanulók. Az önkormányzat 20-20 kiváló minőségű sportfelszereléssel jutalmazta a rendezvényen legnagyobb létszámban részt vett általános és középiskolát. A feliratozott és az iskola címerével ellátott mezeket Ovádi Péter önkormányzati képviselő adta át a Báthory iskolában és a Vetési gimnáziumban.

Az általános iskolában tartott átadó előtt a képviselő arról beszélt, a környezettudatosságra nevelésnek a legkisebb gyermekeknél el kell kezdődnie. Hozzátette, a veszprémi iskolások közül egyre többen csatlakoznak a mobilitási hét programjaihoz, az autómentes futáson résztvevők száma idén rekordot döntött. Az általános iskolában tartott díjátadón tornabemutatót tartottak a 3. a osztály tanulói, a diákokat Hencsei Hajnalka testnevelő tanító készítette fel.

 

Az autómentes napon szervezett programokban közel félezer diák vett részt. Az általános iskolásokból a legtöbben, összesen 126-an a Báthory iskolából érkeztek a rendezvényre, míg a középiskolák között a legaktívabbnak a Vetési gimnázium bizonyult harmincöt diákkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában