a társadalom legfőbb érdeke

2019.06.03. 18:22

Nem hoz gyors sikert, mégis fontos az alkohol- és drogprevenció

A prevenció érdekében interaktív szülői értekezleteket is tartanak majd, de drogprevenciós szabadulószobát is kialakít az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia a megyeszékhelyen már idén nyáron.

Juhász-Léhi István

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Takács Szabolcs kormánymegbízott ünnepi megnyitójában hétfőn elmondta, régi partnerként is örömmel jött az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia rendezvényére, hiszen a Veszprém Megyei Kormányhivatal évek óta aktív partnere az egyesületnek. Hozzátette, a kormányhivatal számára is fontos az alkohol- és a drogprevenció, aminek eredményei sokszor évekkel, évtizedekkel később mérhetőek. Abbéli reményének adott hangot, hogy azok a diákok, akik ebben a programban részt vesznek, az előadásokat meghallgatják, nem lesznek majd a későbbi években a statisztikák számadatai között, azaz nem lesznek függők.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A kormánymegbízott hangsúlyozta, a társadalom legfőbb érdeke, hogy minél több energiát fordítsanak a prevencióra, a figyelemfelhívásra. Kijelentette: a Veszprém Megyei Kormányhivatal 2019-ben továbbra is részt vesz a programban, ebben a pályázatban pedig célzottan. Céljuk, hogy minél több fiatal nőjön fel egészségesen a megyében.

Virányi Anikó Judit, az Alkohol- és Drogsegély Ambulancia elnöke, igazgatója a pályázat részleteiről beszélt: EFOP-os pályázatot nyertek meg – 83,38 millió forint támogatási összegben –, amit Célzott prevenciós programok és szenvedélybetegségek megelőzése érdekben címmel írtak ki. Elhangzott az is: ez az a munka, ami nem hoz gyors sikert.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A pályázat részleteiről kiderült, a szerhasználat visszaszorítása érdekében különböző programokat szerveznek majd az elkövetkező két esztendőben. Lesz és működik az iskolai prevenció, ám az a következő években nyolc iskolában, 32 csoportban valósítják meg.

De az úgynevezett Holdsugár programot is tervezi az egyesület a csellengő gyermekeknek. Fontosnak tartják ugyanakkor a folyamatos kapcsolatot a társszervek képviselőivel, ezért workshopokat, szakmai napokat is szerveznek. Az elnök felolvasta a külföldön tartózkodó Porga Gyula polgármester támogató levelét, majd aláírták a felek az egyesület együttműködési ívét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában