A világ ízei a tányéron

2018.11.12. 07:00

Nemzetközivé terebélyesedett idén a Bakony Expó

Rekordot döntött a látogatók száma a Bakony Expón, a háromnapos rendezvényen több mint 16 ezren vettek részt.

Marton Attila

Az ötödször megrendezett bakonyi ízek vásárán mintegy 140 őstermelő és kézműves árulta portékáját a Veszprém Arénában péntektől vasárnapig. Az idei Bakony Expón a csipkebogyó volt a kiemelt alapanyag. A Lencseszemek Asszonykör tagjai lekvárt főztek a növény terméséből, míg Kocsis Bálint séf és segítői, Gulyás Péter és Iváncsik Gergely korábbi válogatott kézilabdázók csipkebogyóval készült húsgombócokat is készítettek.

A Főző-világ elnevezésű programban nemzetközivé terebélyesedett az expó. Szombaton a Pannon Egyetem hazai és külföldi hallgatói, valamint a Lélektér Alapítvány Erasmus+ programjában résztvevő fiataljai tizennyolcféle ételt készítettek el. A látogatók a magyar mellett a török, a máltai, a litván és a spanyol nemzeti konyha egy vagy több fogását is megkóstolhatták, az ételek nagy sikert arattak a látogatók körében, mondta Csizmadiáné Czuppon Viktória, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának (GTK) egyetemi docense. A program létrejöttét a GTK oktatóiból és hallgatóiból álló Helyben a hely(i)ért Vidékfejlesztő Egyesület támogatta.

Az oktató negyedik éve vesz részt hallgatóival a Bakony Expón, ahol a diákok a helyi gazdaságfejlesztésről a termelőkkel való beszélgetésekben első kézből szerezhetnek ismereteket. Idén a korábbiaknál több, összesen hatvan hallgató kapcsolódott be a gyakorlati munkába: a látogatók tájékoztatása mellett az egyetemisták igyekeztek minél több látogatót és valamennyi kiállítót meginterjúvolni. A szervezőknek fontosak a visszajelzések, a kérdőíveken szereplő válaszokat, javaslatokat igyekeznek beépíteni a következő évi rendezvény lebonyolításába, szervezésébe, emelte ki Csizmadiáné Czuppon Viktória.

 

A rendezvényt a hétvége mindkét napján gazdag kulturális program színesítette. Fellépett több néptáncegyüttes, koncertet adott a Németh Kyra Smallchestra és a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar, emellett bábjáték, mesterségbemutató és állatsimogató is várta a családokat.

Vasárnap délután számos díjat átadtak, a látogatók megválasztották az expó legszebb standját, kedvenc termékét és kiállítóját, valamint a gasztroudvar legkedveltebb vendéglátóegységét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában