mindenkit várt a kirakodóvásár

2019.08.04. 20:00

Népművészeti forgataggal ünnepeltek a Veszprémi Vigasságokon

Vasárnap folklór-délelőttel és a Gyöngyözön Zenekar koncertjével várták az érdeklődőket az Óváros téren.

Horváth Virág

Fotó: Horváth Virág/Napló

Az Agóra Veszprém Kulturális Központ szervezésében a hétvégén rendezték meg az Veszprémi Vigasságokat, ahol egész napos nép- és iparművészeti kirakodóvásár várt mindenkit. A színes forgatag mellett a folklórdélelőtt keretében fellépett a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, a Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Szilágyi Táncegyüttes.

A folk-délelőttön fellépett a Veszprém-Bakony Táncegyüttes
Fotó: Horváth Virág/Napló

A Veszprémi Vigasságok idejére az Óváros teret és a parkoló (volt banksor) tér felőli oldalát is lezárták, hogy a forgatagot a forgalom ne akadályozza.

Az érdeklődők megismerkedhettek a kovácsmesterséggel is
Fotó: Horváth Virág/Napló

A vásáron a kézműves terítőkön, rongyszőnyegeken keresztül a fából készült háztartási eszközökön át mindenki megtalálhatta a hozzá illő portékákat. A Fényszarvas Szociális Szövetkezet standjánál Shiaka Art & Drums / Shamanic Art sámándobokkal és ásványokkal, a Lilly Papírvirág és Dekoráció, a könyvszobrokkal és ékszerekkel, valamint a Nika ásvány-ékszer, ásványokkal és hímzett pólókkal képviselte magát a Veszprémi Vigasságokon. Gazda Mónika elmondta, ásvány-ékszereit gondosan összeválogatott ásványokból állítja össze. Újdonságként hozta most először orgonitból készült díszeit.

Gazda Mónika egyedi ásvány-ékszerekkel érkezett a vásárra
Fotó: Horváth Virág/Napló

– Az orgonit elnevezés az „orgon” szóból származik, mely életerőt jelent. Wilhelm Reich bizonyította először ennek az energiának a létezését, amely mindenütt megtalálható a természetben. A piramis formába öntött dísz fémforgács, kvarc kristályok és poliészter műanyag gyanta keverékéből jön létre, és képes a háztartásunkban áramló elektronikus jeleket (WiFi, TV, mikrohullám) magába szívni, és pozitív energiává alakítani – mondta el a készítő, Gazda Mónika.

 

A délután folyamán a Gyöngyözön Zenekar „Zsindely, pendely” koncertjével szórakoztatta az Óváros térre látogatókat. A folklór program és kirakodó vásár egészen késő délutánig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában