a társa sem volt kíméletes

2019.06.05. 11:00

Erőszak Tapolcán: Fejbe rúgta a nőt, majd ököllel ütötte az asszony fiát Rikárdó

Minden indok nélkül bántalmazott egy korábban már többször elítélt férfi három embert szilveszterkor. Társa is börtönben találta magát.

Mátételki András

Két tüskevári, büntetett előéletű férfi, T. Rikárdó (28) és H. Richárd (33) 2017 január elsején hajnalban a Tapolcán meglátta egyik ismerősét, akivel T. Rikárdó el akart számolni. Ismerőse jobbnak látta, ha elfut előle, ám közben a közeli házból többen kijöttek. Az egyik férfinek minden ok nélkül nekitámadt a fiatalabb vádlott. A földre került apa segítségére sietett 16 éves fia. H. Richárd a földön fekvő apát többször mellbe rúgta és megütötte.

Közben az utat elálló autójuk mögött arra vártak, hogy továbbmehessenek. T. Rikárdó bepattant a kocsijába és beléjük tolatott. Majd kiszállt és a volán mögött ülő nőt fejbe rúgta. Ezután ököllel fejbe vágta az asszony fiát. Az autóban 980 ezer forintos kárt okozott az agresszív férfi, akinek annyiban szerencséje volt, hogy a biztosító 876 ezer forintot kifizetett a javíttatásra. A fennmaradó rész kiegyenlítésére kötelezte a bíróság az őrjöngő férfit.

A Tapolcai Járásbíróság ítéletét helybenhagyta a törvényszék. T. Rikárdónak súlyos testi sértés és rongálás bűntette, valamint könnyű testi sértés és garázdaság vétsége miatt két év két hónapot kell börtönben töltenie. H. Richárdot mint különös visszaesőt súlyos testi sértés bűntette miatt két év négy hónap börtönbüntetésre ítélték. A döntés jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában