elismerés

2019.06.17. 17:30

Rangos elismeréseket vehettek át a Veszprém Megyei Főügyészség munkatársai

Elismeréseket adott át Polt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség Napja alkalmából, Budapesten, az Igazságügyi Palota dísztermében rendezett központi ünnepségen, június 11-én, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

A Veszprém megyei díjazottak Orbán György főügyésszel a budapesti központi ünnepségen Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

Polt Péter legfőbb ügyésztől az ügyészségi szolgálatban huzamos időn át nyújtott kiemelkedő tevékenységéért Ügyészségi Emlékgyűrűt vett át Kissné Maár Sarolta, a Veszprém Megyei Főügyészség főügyész helyettese. Kiemelkedő színvonalon és hivatástudattal végzett eredményes szakmai munkájáért Gulyás Ildikó, a főügyészség csoportvezető ügyésze Magyar István-díjban, az ügyészi szervezet érdekeit szolgáló felelősségteljes szakmai és tudományos tevékenységének elismeréseként Tánczos Ágnes pápai járási ügyészségi alügyész Székely Ferenc-díjban részesült.

A főügyészség helyi ünnepségén a megye ügyészi szervezetének további három munkatársa, Karvalits Kata veszprémi járási ügyészségi ügyész, Parragh Szabina főügyészségi tisztviselő és Baráth Mónika veszprémi járási ügyészségi írnok Eredményes Munkáért oklevelet vehetett át Orbán György főügyésztől.

A Veszprém megyei díjazottak Orbán György főügyésszel a budapesti központi ünnepségen
Fotó: Veszprém Megyei Főügyészség

Az első ügyészi törvény 1871. július 10-i kihirdetésének évfordulója 1991. óta az ügyészség ünnepnapja. A törvény mérföldkő volt a korszerű igazságszolgáltatás szervezetének kialakításában, az ügyészi szervezet pedig ettől az időponttól kezdve, változásokkal, de folyamatosan működik. A jeles napról történő megemlékezés minden évben lehetőséget ad a kiemelkedő tevékenységért, teljesítményért járó elismerések átadására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában