fenntartható turizmusfejlesztés

2019.07.23. 07:00

Százmilliós beruházás Várpalotán uniós támogatással

Halőrház, faházak, tanösvény, játszótér és szabadidőpark is létesül idén a Nagybivalyos-horgásztónál. A turizmusfejlesztési beruházásra Várpalota önkormányzatával közösen nyert el mintegy 108 millió forintot a Nagybivalyos Horgászegyesület.

Szabó Péter Dániel

Nagy Sándor, Péter Ferenc, Lanczmann Balázs és Campanari-Talabér Márta a beruházás helyszínén. A háttérben a már elkészült játszótér

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A helyszínen tartott bejárást a napokban a kivitelező cég vezető tisztségviselője, Péter Ferenc, a műszaki ellenőr Lanczmann Balázs és a horgászegyesületet képviselő Nagy Sándor társaságában Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Elhangzott, a szabadidőpark és a játszótér már elkészült, azt nagy örömmel használják is a horgásztóhoz látogató családok, míg a többi fejlesztés kivitelezése a jövő héten indul.

Nagy Sándor, Péter Ferenc, Lanczmann Balázs és Campanari-Talabér Márta a beruházás helyszínén. A háttérben a már elkészült játszótér Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Várpalota Város Önkormányzata a Nagybivalyos Horgászegyesülettel közösen 107,7 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés Várpalotán című pályázaton. Az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés célja az ország egyik legjelentősebb horgásztavának kialakítása, európai szemmel nézve is kiemelkedő infrastruktúrával és háttérlétesítmények – többek között tanösvény, játszó- és sportolási lehetőségek, büfé, faházak, madármegfigyelő, stégek, többfunkciós bemutatótér – kialakításával – mondta el kérdésünkre Campanari-Talabér Márta.

A polgármester hozzátette, természetesen a játszóteret és a fitneszparkot nemcsak a létesítmény látogatói használhatják, hanem bárki, aki a városból kilátogat a Nagybivalyos Horgásztóhoz.

Az elnyert pályázatot 85 százalékban az Európai Unió és 15 százalékban a Magyar Állam finanszírozza, a kivitelezés várhatóan még 2019-ben befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában