nagy szükség van az óvodára

2019.04.26. 11:30

Több száz milliós támogatáshoz jut Pécsely térsége

Fontos, hogy a falvak meg tudják tartani a lakosságot, gyarapodjanak lélekszámban is, javuljanak az életkörülmények, összetartó közösségek alakuljanak ki közös célokkal, ünnepekkel.

Kovács Erika

Kontrát Károly (balról a harmadik) további segítséget ígért a Balaton- felvidéki kistelepüléseknek.

Fotó: Penovác Károly

Ezt hangsúlyozta Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő a közös fenntartású pécselyi óvodát érintő, százmilliós támogatás bejelentésekor csütörtökön. Mint mondta, ezenkívül még 121 millió forintból fejlődhet a térség.

– Magyarország jövőjét a magyar gyerekek jelentik, ezért fontosak a megfelelő minőségű óvodai férőhelyek, utalt a kormány családvédelmi akciótervére Kontrát Károly. Hozzátette, a kistelepülések érdekeit előtérbe helyezi, illetve fontosnak tartja, hogy a falvak meg tudják tartani a lakosságot, gyarapodjanak lélekszámban is, javuljanak az életkörülmények, összetartó közösségek alakuljanak ki közös célokkal. Reményei szerint a fejlődés folytatódik, amelyhez jók a feltételek.

Kontrát Károly (balról a harmadik) további segítséget ígért a Balaton-felvidéki kistelepüléseknek.
Fotó: Penovác Károly

– A megszépülő, közös fenntartású óvoda, amelybe 33 gyermek jár, rövidesen százmillió forintból újulhat meg – mondta Burgyánné Czibik Éva, Pécsely polgármestere. Óbudaváron a több mint 14 milliós támogatást utak felújítására és a polgármesteri hivatal munkálatainak befejezésére fordítják. Rózsahegyi Tibor, Vászoly elöljárója szerint nagyon fontos az óvoda korszerűsítése, egyebek mellett a vizesblokkok, nyílászárók, fűtés felújítása. Mencshely ötmillió forinttal gyarapodott, amit a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítésére költenek.

Jánó Levente, Dörgicse elöljárója kiemelte, céljuk, hogy újabb családok telepedjenek le náluk, a fiatalok a településen maradjanak, ehhez nagy szükség van a pécselyi óvodára. Balatoncsicsó polgármestere a közösségi ház rendbetételét emelte ki, amit a most kapott húszmillió forintból valósítanak majd meg. Szentjakabfa, Balatonszőlős és Aszófő is jelentős támogatásban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában