Fejleszthették rutinjukat

2019.01.14. 17:30

Tarolt a pápai Türr-gimnázium a megyei matekversenyen

Kiemelkedően jól szerepelt a Türr István Gimnázium a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány által a 3–12. évfolyamos tanulók számára ősszel megrendezett matematikaversenyen.

Laskovics Márió

A Türr István Gimnázium kilenc, a megyei matekversenyen dobogós helyezéstelért diákja Fotó: Türr István Gimnázium

Németh Katalin matematikatanár elmondta, évek óta indulnak a versenyen. Idén huszonkilenc tanulót mérettettek meg, akikből tizenheten továbbjutottak a döntőbe, amelyet ezúttal helyben, azaz a Türr-gimnáziumban szerveztek meg.

Nagyon büszkék kilenc, eredményt elért diákjukra: Hetyei Dániel (5. évfolyam), Hegedüs Dominik (6.), Németh Dorottya Réka (7.), Tardos Luca (8.), Váczi Dorottya (9.), Bálint Gréta (10.), Mészáros Márton (12.) megnyerte évfolyamát. Illetve Udvardy Kata második, Cserkuti Sándor pedig harmadik helyezett lett a 9. évfolyamosok között. Megjegyezte, diákjaiknak fontos a versenyrutin, különböző szakkörökre, külön foglalkozásokra járnak. Több versenyen vesznek részt az év során, és a gyerekeknek fontos, hogy jól szerepeljenek, mert sokan ezzel tanulnának majd tovább.

A Türr István Gimnázium kilenc, a megyei matekversenyen dobogós helyezéstelért diákja Fotó: Türr István Gimnázium

Németh Katalin hozzáfűzte, kollégájával, Zsuponicsné Bátyay Erzsébettel ők is átvehettek egy díjat Kuglerné Vánik Viktória (veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola), Nagyné Czaun Marianna (veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola) és Spissich László (pápai Munkácsy Mihály Általános Iskola) mellett, amiért ennyi tehetséges diákot neveztek a versenyre.

Németh Zsolt igazgató úgy nyilatkozott, fontosnak tartják, hogy a komoly országos versenyeken túl elinduljanak olyanokon is, ahol kisebb körben biztosítanak lehetőséget a tanulóknak tudásuk összemérésére, mert ekkor nem az ország elit gimnáziumainak legjobb diákjaival kell megmérkőzniük.

Örül a türrös diákok előkelő helyezéseinek, ami azt igazolja, hogy a megyebeli iskolákkal összevetve is jó munkát végeznek.

A megyei versenyen egyébként Balatonalmádiból, Noszlopról, Szentkirályszabadjáról és Veszprémből is voltak indulók más pápai iskolák diákjai mellett. A 271 indulóból 80-an jutottak tovább a döntőbe. A 30 legeredményesebb tanulót díjazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában