még mindig érdemes beadatni a védőoltást

2020.02.13. 16:00

Terjed az influenzajárvány Veszprém megyében

Átlépte a járványküszöböt és terjed az influenzajárvány Veszprém megyében.

veol.hu

Forrás: Illusztráció

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztálya legfrissebb jelentése szerint az elmúlt héten mintegy ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, majdnem másfélszer annyian, mint egy héttel korábban. A járvány leginkább a gyermekeket és a 35 év alattiakat érintette, derül ki a Veszprém Megyei Kormányhivatal közleményéből.

Az influenza miatt látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház valamennyi osztályán február 15-étől.

A népegészségügyi szakemberek szerint még mindig érdemes beadatni a veszélyeztetettek részére ingyenesen igényelhető influenza elleni védőoltást. Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a védettség kialakulásához 14 napra van szükség. A betegség által veszélyeztetettnek tekinthetők a krónikus vagy immunrendszeri betegségben szenvedők, gyermekek, idősek, várandósok, illetve akik munkájuk révén gyakran vesznek igénybe tömegközlekedést, vagy közeli kontaktusba kerülhetnek betegekkel.

A megelőzés szempontjából a megyei tisztifőorvos azt javasolja: kerüljük a tömegrendezvényeket, ne látogassunk időseket, gyermekeket az influenzaszezonban, használjunk zsebkendőt tüsszentés-köhögés során és minél gyakrabban mossunk kezet.

Ha az influenza tüneteit észleljük – hirtelen magas láz, fejfájás, izomfájdalom, elesettség érzés, később hurutos tünetek –, akkor forduljunk orvoshoz, kerüljük a közösséget és igyunk sok folyadékot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában