államalapítás

2019.08.19. 15:12

Ünnepi forgalomkorlátozások Balatonfüreden

Gyalogos zónává válik az alsó városrész augusztus 20-án, közölték a szervezők.

Kovács Erika

Eszerint augusztus 20-án, tűzijáték miatt várhatóan jelentősen megnő a gyalogos forgalom, ezért 20 óra és 23 óra között lezárják a Jókai utca Kerek templom alatti szakaszát, a Zákonyi utcát a Hajóállomás és a Süllő utca között, a Kisfaludy utcát, az Écsy utcát, a Gyógy teret, és a Blaha Lujza utca Gyógy tér és Csokonai utca közötti szakaszát.

A lezárt területeken a lakók, az étterem tulajdonosok, az ételkiszállítók, a vendégek, a szállodatulajdonosok és dolgozók, a taxisok és a kisvonat sem hajthat be, és az említett területet autóval sem lehet elhagyni. Az alsó városrészben parkolni a Huray-, a Honvéd-, és a Süllő utcákon át lehet, de a szervezők javasolják, hogy a rendezvényeket gyalog, vagy autóbusszal közelítsék meg, illetve álljanak meg a városszéli parkolókban.

A helyi járatok augusztus 20-án, este bővített menetrend szerint közlekednek, a tűzijáték után 22 óra 33perckor az 1-es, 22 óra 53 perckor a 13-as, 23 óra13 perckor az 1-es, 00 óra 13 perckor a 13-as autóbusz indul a Hajóállomástól. Az 1-es autóbuszok a megszokott útvonalon: Lakótelep – Óváros – Újtelep között, a 13-as járatok az Autóbusz-állomás – Lakótelep – Óváros – Arács útvonalon közlekednek. Taxival a Jókai villáig lehet utazni.

További forgalomkorlátozások lesznek, így lezárják 10 óra 15 perctől 11 óra 30 percig a Szent István teret, illetve az Ady utcát a Rákóczi utcától, illetve a Kossuth utca elejétől, valamint az Arácsi utcát az Öreghegyi utcáig. 17 óra és 20 óra között, illetve 23 óra és 24 óra között a Kisfaludy és Blaha utcák zárják le, a nyári hétvégeken megszokott, korlátozott behajtás mellett. Parkolási céllal 17 óráig lehet behajtani, a parkolóhelyeket 20 óráig lehet elhagyni, de 20 óra és 23 óra között a parkolóhelyeket elhagyni sem lehet. A helyközi autóbuszokat a lezárások alatt elterelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában