Roadshow a legjobbakkal

2019.04.06. 07:00

Veszprémbe érkezett a nemzetközi Bajnokok útja

A Euroskills Budapest 2018 nemzetközi ifjúsági szakmai verseny első helyezettjei úgynevezett Bajnokok útja roadshow keretében járják az országot, hogy bemutatkozzanak a szakképző centrumok diákjainak, beszéljenek a verseny életükre gyakorolt hatásáról. Veszprémi megállójuk a Veszprémi SZC Táncsics iskolájában volt.

Őrsi Ágnes

A veszprémi Táncsics-iskolában végzett, balról álló Simon Krisztián a huszonnegyedik bajnok, aki asztalosként lett szakmája legjobbja.

Fotó: Penovác Károly

Három kamarai kísérő és huszonhárom (magyar, osztrák, francia, litván, orosz és svájci) bajnok érkezett a Táncsicsba, ahol a centrum képviseletében Schindler Lászlóné főigazgató, az iskola nevében pedig Eveli Péter igazgató köszöntötte a vendégeket, bemutatva az intézményt, ahol 19 szakma­csoportban 4500 nappali szakos hallgatónak összesen ötven szakmát oktatnak.

A veszprémi Táncsics-iskolában végzett, balról álló Simon Krisztián a huszonnegyedik bajnok, aki asztalosként lett szakmája legjobbja. Fotó: Penovác Károly

A következő megszólaló a Táncsics-iskolában végzett Simon Krisztián volt, a huszonnegyedik bajnok, aki asztalosként lett szakmája legjobbja. Kiderült a találkozón, hogy Krisztián nem csak a fával bánik profi módon, de jártas a kommunikációban is; jól felépített prezentációjában arról beszélt, számára milyen út vezetett a versenyig. Kérdésekre válaszolt a svájci Daniel Gerber, aki villanyszerelőként lett aranyérmes. Bajnokként is ugyanabban a gyárban dolgozik, csak most többet, hiszen ő volt a legjobb; de újra iskolapadban is ül, hogy még többet tudjon meg a szakmájáról. A kérdésre, hogy mit tanácsol a következő indulóknak, így válaszolt: – Soha ne add fel, légy kitartó, és legyenek nagyon biztos szakmai alapjaid!

A fiatalokat a VSZC SÉF iskolája látta vendégül. Fotó: Penovác Károly

A jókedvű találkozót a Táncsics-iskola tornatermében a faipari, az építészeti, az elektronikai és a szépségipari szakmacsoportok bemutatói követték, melyeknek keretében a vendégek is megismerkedhettek egy-egy nekik új szakmával. Második állomás is volt Veszprémben; a VSZC SÉF iskolája látta vendégül a bajnokokat, akik szívesen nézték meg a diákok készítményeit kínáló cukrászdát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában