Segítenek a bibliai alapelvek, a szeretet

2019.07.02. 07:00

Veszprémben rendeztek kongresszust Jehova tanúi

Több ezer résztvevővel tartott háromnapos kongresszust a Jehova tanúi egyház péntektől vasárnapig a Veszprém Arénában.

Marton Attila

A Veszprém Arénában tartott rendezvényre huszonhat észak-dunántúli városból érkezett mintegy 3500 résztvevő Fotók: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A rendezvényre huszonhat észak-dunántúli városból érkezett mintegy 3500 résztvevő. A kongresszuson az egyház felkért előadói beszéltek arról, milyen gyakorlati módokon segítenek a bibliai alapelvek az embereknek – mondta el Samu Attila, a Jehova tanúi szóvivője. Hozzátette, a pénteki programban szó esett arról, hogyan segíthet a szeretet az embereknek felülkerekedni a nehéz gyermekkor, a súlyos betegségek vagy a szegénység jelentette nehézségeken.

A Veszprém Arénában tartott rendezvényre huszonhat észak-dunántúli városból érkezett mintegy 3500 résztvevő Fotók: Balogh Ákos/Napló

A szombati előadások közül több azt járta körül, hogyan segítenek a bibliai alapelvek a férjeknek, a feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással. A vasárnapi program részeként hallhatták azt a Biblián alapuló nyilvános előadást, amely azzal foglalkozott, hogyan győzhető le az előítélet és a gyűlölet.

A szóvivő elmondta, tizedik éve tartanak Veszprémben rendezvényt, a következő hetekben-hónapokban Debrecenben, valamint Budapesten rendeznek nemzetközi kongresszust.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában