Kultúra

2010.04.12. 05:53

Polgári komédia - Az Emberbarát a Petőfi Színházban

Veszprém - A Petőfi Színház Vendégjáték bérletében a Budapesti Kamaraszínház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház produkcióját, az Emberbarát című komédiát láthatják a nézők.

Balla Emőke

Christopher Hampton darabjában Philip, az idealista emberszeretete éppolyan idegen, értelmezhetetlen és nevetséges a környezete számára, mint a Mizantróp tökéletességmániája, keserű kirohanásai.

Hampton a jelen értelmiségének számára mozgásteret sem lát igazán, az indulatok megszelídülnek, a kegyetlen életjátékokat kellemes környezetben, kicsi és intim terekben játszatja el.

Az angol irodalomra jellemző társalgási vígjáték formájában, szellemes szópárbajokban, elegáns, finom, helyenként abszurd humorral mutatja meg Philip szeretetre méltó és torokszorító csetlését-botlását egy, az eszményektől távol eső világban.

Az Emberbarát című polgári komédiát április 14-én, szerdán szerdán este hét órakor láthatják a Petőfi Színházban, Szervét Tiborral a főszerepben. Az elődást Valló Péter rendezte, színpadra lép Újvári Zoltán, Bank Tamás, Juhász Réka, Jánosi Dávid, Soleczki Janka és Horváth Lili.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!