Lombard Pápa

2012.09.27. 17:18

Ünneprontásra készül Győrben a Pápa

Pápa - A listavezető Győri ETO-hoz látogat pénteken délután a Lombard Pápa labdarúgócsapata az NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén.

Polgár Tibor

Az ETO-parkban pénteken 17 órától egymásnak feszülő csapatok hét közben egyaránt gólzáporos győzelmet arattak a Magyar Kupában: a pápaiak a megyei I. osztályú Tapolcát 9:0-ra, a győriek pedig a megyei másodosztályú Babóti SE-t 12:0-ra múlták felül.

- A Pécs elleni balszerencsés vereséget követően nyilván jót tett a labdarúgóinak a keddi Magyar Kupa-találkozó.
 
- A mérkőzés abból a szempontból hasznos volt, hogy kicsit visszajött az önbizalmunk, és a srácok elhitték, hogy tudnak gólokat szerezni - nyilatkozta lapunknak Zsivóczky Gyula, a Lombard Pápa vezetőedzője, - nagyon szép támadásokból találtunk be a hálóba. Azonban a mérkőzés végén ezt a történetet le is zártuk, hiszen pénteken már az ETO ellen kell jól szerepelnünk.
 
- Kicsit maradjunk még a tapolcai meccsnél, amelyen három, pápai nevelésű ifjú futballista, Grőber, Király és Somogyi is pályára lépett. Ráadásul előbbi kettő gólt is szerzett.
 
- Az említett fiatalembereket lépcsőről lépcsőre kell felépíteni. Örülök, hogy játéklehetőséget tudok adni a városhoz kötődő fiatal pápai játékosoknak. Folyamatosan versenyeztetjük majd őket, akár a Ligakupában, akár a Magyar Kupában, remélem, hogy egy-két éven belül be tudnak épülni az első gárdába.

- A csapat következő bajnokija nem lesz éppen sétagalopp, a listavezető Győrhöz látogatnak.
 
- Nyilván nem lesz könnyű mérkőzés a pénteki, de mi ünneprontók akarunk lenni. Mindenki hatalmas ünnepre készül az ETO-nál, mi viszont nem akarunk az áldozati bárány szerepében tetszelegni. Tiszteljük a győriek eddig elért eredményeit, de szeretnénk eredményesen játszani ellenük.

- Ezúttal is támadófocira készülnek, vagy azért az ETO-parkban megfontoltabban kell pályára lépni?
 
- Minden mérkőzésen támadószellemben szeretnénk futballozni, akár otthon, akár idegenben. Természetesen az aktuális ellenféltől nagymértékben függ, hogy melyik csapat dominál az adott mérkőzésen. Ha az ETO esetleg beszorít minket, akkor szervezett védekezést kell játszanunk, de a támadás lehetőségét semmiképpen sem fogjuk feladni. Támadás nélkül ugyanis nem lehet gólokat rúgni, és nem lehet mérkőzést nyerni.
 

 
 


A lett támadót még fel kell építeni


Zsivóczky Gyulánál érdeklődtünk Cekulajevs állapota felől is. A lett támadó jelentős erőnléti lemaradással érkezett Pápára, azonban a vezetőedző elmondása alapján nagyon jó edzésmunkát végez, legutóbb pedig négy gólt rúgott az NB III-as csapatban. - Tapolcán kezdőjátékos lett volna, ám egy vírusos megbetegedés miatt nem tudta vállalni a játékot. Egyelőre egy félidőt tud az elvárt szinten teljesíteni, ezzel ő is tisztában van. Fel kell őt építenünk, nem vagyunk türelmetlenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!