Alapjogokért Központ

2023.07.25. 16:00

Ezért figyelt a fél világ Orbán Viktorra

A miniszterelnök tusványosi előadása bebizonyította, hogy Európában egyetlen olyan politikus van, aki képes a világpolitikai összefüggéseket értelmezni, azokat a magyar nemzeti érdek szempontjából pedig a nemzetközi térben elhelyezni – fogalmazott A Magyar Nemzet megkeresésére Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

MW

Orbán Viktor kormányfő (k) előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j)

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A múlt heti 32. Tusnádfürdői Nyári Szabadegyetem és Diáktábor nemzetközi reakcióiról szólva az elemző kiemelte: a kormányfő tusványosi gondolataira hosszú évek óta odafigyelnek, az utóbbi időben azonban a nemzetközi érdeklődés is megnőtt. Ennek több oka van:

a magyar miniszterelnök európai rekorder, ugyanis nincs még egy olyan vezető, aki egymás után négy szabad és demokratikus választáson tudott volna győzni, ráadásul minden alkalommal kétharmados többséget szerezve. 

TÕKÉS László; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő előadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 22-én. Mellette Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/

A magyar konzervatív oldal vezetője így európai igazodási ponttá is vált, mert az aktuális kormányzati ciklus végén negyed évszázada fogja vezeti Magyarországot. Ez az óriási tapasztalat és politikai háttértudás hiányzik most a többi európai ország vezetőiből, sokszor emiatt látják más szemüvegen keresztül a háború, a gender és a migráció kérdéseit

– mondta Tóth Erik a Magyar Nemzetnek nyilatkozva

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában