Településfejlesztés

2023.08.09. 13:23

A vidéken élők nem másodrangú állampolgárok Magyarországon

A vidéken élők nem másodrangú állampolgárai Magyarországnak a budapestiek mellett, hozzájárulnak az ország fejlődéséhez – hangoztatta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán.

MW

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő (b) és Bartucz Máté (független) polgármester a Tolna vármegyei Nagymányokon, a város csaknem egymilliárd forint értékű beruházásainak átadásán

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Pitypang óvodában rendezett eseményen azt mondta: ezért a hozzájárulásért a vidéki településeket támogatni kell. 

A kormány a vidék Magyarországát képviseli

– jelentette ki.
A vidéki képviselőknek köszönhetően tudtak 2022-ben már negyedszer kétharmaddal - mindig felülmúlva az előző teljesítményüket - nyerni az országgyűlési választásokon, és polgári kormányt alakítani - mondta az államtitkár, hozzáfűzve, hogy a kabinet ezt "meg is hálálja" a vidéki, a Tolna vármegyei és nagymányoki embereknek.
Közlése szerint úgy próbálja támogatni a projekteket, hogy inkább kisebb összegekkel, de minden településre jusson beruházás.

Erre azért van szükség, hogy a lakosságot meg tudjuk kötni, tudjunk számukra - ha nem is helyben, de a környéken - munkalehetőséget biztosítani

– fogalmazott.
Potápi Árpád János kiemelte, 

Nagymányok ebből a szempontból is kiemelkedő a bonyhádi járásban, mert amellett, hogy élhető körülményeket biztosít a polgárainak, jelentősen hozzájárult a munkalehetőségek bővüléséhez.

Bartucz Máté, a Tolna vármegyei település független polgármestere ismertette: 

hat beruházás készült el a 2200 lakosú városban, köztük az óvoda bölcsődei résszel bővítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 185 millió forintos támogatásával.

Szintén a TOP 249 millió forintos támogatásával végezték el a belterületi csapadékvíz-hálózat rekonstrukcióját két településrészen, valamint 414 millió forintból barnamezős területek rehabilitációjának részeként a nagymányoki iparterületen irodaházat újítottak fel, parkosítottak, csarnokot építettek.

A közétkeztetést 61 millió forintos támogatással korszerűsítették, a Magyar falu program forrásaiból pedig utakat és járdákat újítottak fel

 – közölte a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában