Természeti katasztrófa

2023.09.10. 21:08

Emelkedett a görögországi árvizek halálos áldozatainak száma

Tizennégyre emelkedett a görögországi árvizek ismert halálos áldozatainak száma – közölte vasárnap az ERT közszolgálati televízió a tűzoltóságra és rendőrségre hivatkozva.

MW

Sarat lapátolnak férfiak egy utcán az északkelet-görögországi Vólosz városban 2023. szeptember 8-án, a Daniel nevű ciklon elvonulása után

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA

Fotó: Hacipolitisz Nikolaosz

Pénteken még tíz halottról lehetett tudni.

Hivatalos adatok szerint három embert tartanak nyilván eltűntként, köztük egy osztrák házaspárt.

A mentőegységek mindeddig nem tudtak elérni Görögország központi részén minden olyan települést, amelyet az ár elvágott a külvilágtól.

Mindemellett napról napra növekszik a járványok kitörésének veszélye. A vidéki területeken sok az elpusztult jószág és háziállat. A helyi sajtó beszámolója szerint már most jelentősen megnőtt a szúnyogok száma az árvíz sújtotta régióban. 

Az embereket felszólították, hogy csak biztonságosnak számító forrásból származó ivóvizet, így például palackozott vizet fogyasszanak. „Járványveszély áll fenn” – hangsúlyozta egy járványügyi szakember a Szkai hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hatósági adatok szerint több mint 73 ezer hektár terület áll víz alatt. 

A komoly károkra, illetve az elmosott utak miatt előállt közlekedési káoszra tekintettel Görögország árvíz sújtotta régiójában elhalasztják a hétfői iskolakezdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában