Erőszak

2023.10.02. 10:43

Riadót fújt a norvég rendőrség, náluk terjeszkednek a svédországi bűnbandák

A V4NA arról ír, hogy miután a bűnbandák és a folyamatosan növekvő terrorfenyegetettség miatt Dánia fokozottabban ellenőrzi a Svédországgal közös határát, a svédországi bűnbandák, kihasználva a szabad mozgás lehetőségét, elkezdtek áttelepülni Norvégiába, ahol erőszakos cselekményeket szerveznek, és elkezdtek részt venni az illegális kereskedelemben.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Dánia már határellenőrzést vezetett be Svédországgal szemben a terroristák és bűnözők jelentette fenyegetés miatt. Most a norvég rendőrség segítségért folyamodik, mivel a Svédországból érkező bandabűnözők kihasználják az országok közötti szabad mozgást, és elkezdtek letelepedni az országban – számol be a V4NA.

Svédországból bűnbandák kezdtek Norvégiába költözni. A héten a norvég rendőrség riadót fújt, hogy a Foxtrot svéd bűnszervezet, a „kurd rókával”, vagyis a szervezet egyik vezetőjével együtt megtalálta az utat a norvég alvilágba.

A rendőrség megállapítása szerint a norvégiai bűnözők svédországi bandatagokat bérelnek fel, hogy erőszakos cselekedeteket és küldetéseket hajtsanak végre. A rendőrség szerint az is gyanítható, hogy a Foxtrot a norvég drogpiacon akarja meghonosítani magát.

„Általánosságban azt látjuk, hogy a svéd bandabűnözők tevékenysége norvég földön egyre látványosabbá vált, és tudjuk, hogy erőszakos küldetésekben vesznek részt” – írja Åste Dahle Sundet, a Kripo kommunikációs osztályának vezetője, hozzátéve, hogy

ami Svédországban történik, az Norvégiába is eljuthat, ha nem vesszük komolyan a fenyegetést. Norvégiában jól kézben tartjuk a helyzetet és a bűnszövetkezeteket

– írja Åste Dahle Sundet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában