Pápa

2014.06.03. 08:27

Biztonságos közlekedés gyermekszemmel

A Pápai Rendőrkapitányság a minap tartotta az Országos Baleset-megelőzési Bizottság által évente meghirdetett „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” elnevezésű rajzpályázat városi fordulójának ünnepélyes eredményhirdetését. A díjazott gyerekeket szüleik és a felkészítő pedagógusok kísérték el.

Nagy Imre

A pályázat felmenő rendszerű, a Pápai Járás 8 általános iskolája és 10 óvodája vett részt a munkában. A beérkezett 134 pályaműből Fekete Gábor, a  Türr  gimnázium rajztanára választotta ki kategóriánként azt az öt-öt műalkotást, amelyek a Pápai Rendőrkapitányságot képviselték a Veszprém megyei megmérettetésen. A felsősök rajzai többnyire a biztonsági öv használatára, az ittas vezetés veszélyeire és a láthatóság fontosságára hívták fel a figyelmet. A kisebbek a közlekedési eszközöket, jelzőtáblákat, fényjelző készülékeket jelenítették meg változatos technikával. A beküldött munkák közül hét az országos versenyen is helyet kapott. Az óvodás, valamint az alsó és felső tagozatos kategóriákban beküldött három-három legszebb rajz készítőit a Pápai Városi Baleset-megelőzési Bizottság  tárgyjutalomban részesítette. A díjakat Szappan Csaba r. alezredes úr a Pápai Rendőrkapitányság vezetője adta át köszöntőjét követően.

Címkék#KRESZ#pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!