Pápa

2012.12.07. 13:41

Jobbikos nyílt levél az iskolaigazgatóknak

Karácsonyi adománygyűjtést, ruha-, könyv- és játékgyűjtési akciót szerveznek a Jobbik városkörnyéki szervezetei, a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet és a Pápaiak a Nemzetért Egyesület.

Nagy Imre

Többek között erről tartott sajtótájékoztatót Orbán Imre, a pápai szervezet elnöke. Mint elmondta, a pápai irodánál függesztik ki azokat az időpontokat, amikor az adományokat fogadják. Ezeket a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesületének segítségével juttatják el a rászorulóknak.

Az Új Magyar Gárda és a Szebb Jövőért Polgári Egyesület Pápa környéki tagjai fölajánlják segítségüket a pápai és környékbeli időseknek a tüzelő behordásában, favágásban, bevásárlásban is. Orbán Imre arról is tájékoztatta a sajtót, hogy nyílt levelet fogalmazott meg a pápai középfokú oktatási intézmények igazgatói számára. Ebben elítéli, hogy az intézmények vezetői kötelezően előírták diákjaik számára a zsinagógában megrendezett Elfeledett szomszédaink című, a pápai zsidó sorsokat idéző kiállítás megtekintését.

- Felháborítónak találom, hogy huszonkét évvel a módszerváltás, és két évvel a fülkeforradalom után még mindig a történelemhamisítás és az agymosás az első számú feladat. A kiállításon részt vevő fiatalok közül többen is megkerestek, és úgy érzik, hogy a tárlat vezetője magyarságukban alázta meg őket. A fiúk számára kötelező volt a kipa felvétele, annak ellenére, hogy a pápai zsinagóga nem szakrális hely. Sajnálom, hogy az iskola igazgatói, történelemtanárai nem emeltek szót a kiállításon zajló cionista propaganda ellen. Úgy gondolom, hogy az iskolákban - az egyháziak kivételével - világnézeti semlegesség van. A Jobbik pápai vezetése úgy döntött, hogy szórólapon kívánja felhívni a pápai ifjúság figyelmét Horthy Miklós kormányzó nemzetmentő tevékenységére, és példákon keresztül kívánja bizonyítani, hogy a cionisták mennyit ártottak és ártanak ma is hazánknak - fogalmazott Orbán Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!