Pápa

2014.03.27. 16:08

Közgyűlés Pápán: sportolók elismerése, folytatódik a városrehabilitáció

Soron következő ülését tartotta csütörtökön a város képviselő-testülete. A napirendek előtt elismerésben részesítették a tavalyi év ki- emelkedő sportolóit, edzőit.

Nagy Imre

Dr. Áldozó Tamás polgármester szakemberekből álló független bizottságot kért fel arra, hogy segítsék a döntést: ki kapja az év legjobb férfi, női sportolója, edzője, legjobb csapata címet. Az elismerést, vele a serleget Vörös Seron cselgáncsozó, Nagy Gergely kalapácsvető, Kiss Károly atlétikaedző és a Pápai Kosárlabda Club kapta.

Módosították a képviselők az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről alkotott rendeletet. Ettől azt várják, hogy a város tulajdonában lévő ingatlanok közül jó pár megújuljon, hiszen a bérlők vállalhatják a felújítást. A bérbeadásnál a szociális alapú bérleti díjat vette alapul az önkormányzat. Korábban átadták a baptista egyház számára fenntartás céljából a Családok Átmeneti Otthonát, amit az azóta felújított, és ott közösségi célú tevékenységet végez. Most az eltelt időszak összefoglaló beszámolóját fogadták el a képviselők. A lejárt határozatok közt arról is döntöttek, hogy továbbra is biztosítják a Tánc-Lánc művészeti alapiskola számára az általuk eddig használt és az iskola által felújított belvárosi ingatlant.

A kedvező pénzügyi folyamatoknak köszönhetően további fejlesztéseket határozott meg a testület. Ezekkel kapcsolatban átfogó programot nem jelöltek meg, úgy döntöttek, a városrehabilitáció további lépéseihez (csapadékvíz-elvezetési, közlekedési, járdaépítési, egészségügyi, tervezési feladatok) biztosítják a szükséges forrásokat. Ezek közül kiemelkedik az Eszterházy úti járdaépítés, ennek az utcához illő műgonddal és minőségben kell elkészülnie. Zárt ülésen határoztak az Új Lombard Sport Kft.-vel korábban kötött szerződés módosításáról, ennek értelmében a kft. bármikor lehívhatja az önkormányzat által biztosított éves támogatási keretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!