Pápa

2013.02.07. 15:56

Mit ér az ember, ha közmunkás?

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót csütörtökön délután Orbán Imre Pápán.

Nagy Imre

A Jobbik pápai szervezetének elnöke konkrét esetről számolt be a sajtó munkatársainak. A tájékoztatón részt vett Németh Béla, akit a MÁV Kert Kft. 2012 szeptembere és novembere között foglalkoztatott közmunkásként.

- Számos probléma adódott a foglalkoztatás során, az elmaradt fizetésektől az önkényes, utolsó heti szabadságolásig, amit később igazolatlannak írtak be. Heti fizetésükről nem születtek papírok, az igazolatlan hiányzással pedig később biztosan nem tudnak elhelyezkedni az érintettek - mondta Orbán Imre. A sértettek hét pontban fogalmazták meg sérelmeiket, amit a megyei kormányhivatal továbbított az országos munkaügyi központnak. Németh Béla a számos sérelem ismertetése mellett elmondta, hogy meg nem kapott járandósága miatt novembertől január végéig 6800 forintból kellett megélnie. A sértett hozzátette: amennyiben a kft.-től nem kap érdemi választ, úgy munkaügyi bírósághoz fordul.

- Hivatalnoki hozzáállással, empátia nélkül a foglalkoztatottakkal való munkát nem lehet végezni - vonta le a következtetést Orbán Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!