Pápa

2012.09.06. 11:38

Ünnepelt a városrész Pápán

Pápa - A volt Kilián lakótelepen a játszóteret tíz évvel ezelőtt avatták fel. Születésnapján kezdetben gyerekek vettek részt, hozzájuk később a felnőttek is csatlakoztak. A múlt szombati, a tízedik alkalom már igazi városrészi nap volt.

Nagy Imre

A tavaly jól bevált főzőversenyt idén is folytatták, huszonhárom  csapat vállalta a megmérettetést. A bevételt jótékony célra ajánlották fel a szakácsok: a Weöres iskolát támogatták belőle. Mint délután kiderült, ez az összeg meghaladta a százezer forintot, amit Unger Tamás alpolgármester adott át Horváth Attila igazgatónak.

Délelőtt  a focié  volt a főszerep. Remélhetően a street ball is hagyományt teremtett a volt Kiliánon. A pápai fúvósokat a délutáni színpadi produkciók követték.  A Weöres iskola diákjai sok műsorszámmal lepték meg az érdeklődőket, majd helyi és vidékről érkezett művészeti csoportok léptek fel. A városrész iskolájának pedagógusai vezetésével számos kézműves foglalkozás is várt az érdeklődőkre.

Köszöntőt mondott dr. Áldozó Tamás polgármester is, ő a városrészi közös szórakozás jelentőségére hívta fel a figyelmet. A rendezvényen Unger Tamás alpolgármester mondott köszönetet a közreműködőknek, és kiemelte a tíz évre visszatekintő hagyományt. A napot  Delhusa Gjon fellépése koronázta. Az ünnep karaoke partival ért véget. Idén a játszóteret építő biztosító nem képviseltette magát a programokon. 


Újdonság a sportprogramok között

A kosárlabda nagy hagyományokra tekint vissza a városban, csapatunk pénteken az NB II-ben játszik.  Ezért döntöttek  úgy a szervezők, hogy a nap történései között megrendezik a városrész street ball versenyét. A megmérettetésre nyolc  három gyermek és öt felnőtt korú  csapat nevezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!