Rendőrségi

2012.03.31. 13:35

Bomba miatt költöztettek ki családokat Enyingen

Székesfehérvár - Tíz családot kellett kiköltöztetni ideiglenesen otthonából, mert több, második világháborús bomba került elő Enying mellett egy szántóföldön - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

MTI

Német, szovjet és magyar gyalogsági lőszereket, aknagránátokat, tüzérségi gránátokat találtak a hétvégén Enyingen, egy szántóföldön - tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelem szóvivője. 

A Vásártér utca végén még március 30-án, szombaton kerültek felszínre a II. világháborús robbanótestek, a terület feltárása április 1-jén, vasárnap is folytatódik. Eddig közel 100 lőszert és aknát találtak. A munkálatok idejére vasárnap reggel 10 házból összesen 15 lakónak ideiglenesen el kellett hagynia az otthonát.

 

Régi lőszerlerakatot találtak Enying határában

 

Vélhetően II. világháborús lőszerlerakatot találtak Enying határában a tűzszerészek; több száz különböző típusú robbanótest - gyalogsági lőszer, tüzérségi lövedék és aknavető gránát - került felszínre - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményben.

A tűzszerészek még pénteken kapták a bejelentést, miszerint Enying határában, a Vásártér utcánál, az úttól körülbelül 20 méterre lévő szántóföldön, földmunkák során, tüzérségi gránátok kerültek elő.
   

 


A Magyar Honvédség Tűzszerész járőrszolgálata szombaton a helyszínen megkezdte a feltárást. A feltárás során a tűzszerészek vélhetően egy lőszerlerakatra bukkantak. A terület mentesítése jelenleg is folyamatban van - fűzték hozzá.
   
A robbanótestek egy részét a helyszínen megsemmisítették, a maradékot a központi gyűjtőhelyre szállítják.
   
A mentesítő munkálatok várhatóan még vasárnap befejeződnek, de az is előfordulhat, hogy a tűzszerészek még hétfőn is dolgoznak majd a területen - olvasható a HM közleményében.
.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!