Rendőrségi

2013.04.11. 19:07

Darabolós gyilkosságot hiúsított meg a TEK Balatonfűzfőn?

Szenzációként robbant a hír, hogy a rendőrség a terrorelhárítással együttműködve tetten ért egy emberölésre készülő csoportot, és két másik gyanúsított mellett őrizetbe vette H. Tamás közismert veszprémi ügyvédet is.

Gombás Gabriella

A hír sokkoló volt, annak ellenére, hogy H. Tamás gyanús lakás- és ingatlanügyleteiről évek óta keringtek pletykák. A hír nyomán annak próbáltunk utánanézni, mi történt Balatonfűzfőn, mit terveztek a gyanúsítottak és mi lehetett a kegyetlen terv indítéka?

H. Tamást jó kapcsolatokkal rendelkező, sikeres üzletemberként ismerik a térségben, volt fideszes önkormányzati képviselőként számos helyi fejlesztési projekt vezető személyisége volt, közel-keleti kapcsolatait igyekezett kamatoztatni. Információink szerint egy kétmilliárd forint értékű ingatlanügyből kívánt nyertesen kikerülni, és - úgy tűnik - ennek más módját nem látta, mint két ügyfelének fizikai megsemmisítését. Eszerint egy kétmilliárdot érő ingatlanügylet miatt kellett volna meghalnia a két férfinak. Úgy tudjuk, hogy az ingatlanbizniszhez már minden papírt előkészítettek. Mi vette rá a többdiplomás, sikeres üzletembert arra, hogy horrorisztikus bűncselekményt terveljen ki?

Információink szerint ebben a fűzfői házban csaptak le a rendőrök és a kommandósok a gyilkosságot előkészítő társaságra (Fotó: Orosz Péter)

Informátorunk elmondta, úgy tudja, hogy az ügyvéd bérgyilkosokat fogadott, és egy "eljárásilag kiszolgáltatott" fiatalembert szemelt ki "takarítónak". A terveknek megfelelően a tettesek lecsalták H. Tamás üzletfeleit Balatonfűzfőre egy (most lakatlannak tűnő) házba, s itt szándékoztak végezni velük. A terv szerint áldozataikat először elkábították volna, majd a kivégzést követően áldozataikat nyomtalanul eltüntetik. Az utóbbi munkára kiszemelt "takarító" feladata lett volna az áldozatok szakszerű feldarabolása és eltüntetése. A terv állítólag az volt, hogy kámforos vattával előbb elkábítják az áldozatokat, majd feldarabolják és savval eltüntetik őket.

A némi anatómiai, egészségügyi tapasztalattal rendelkező fiatalember fontolóra vette ugyan a dolgot - információink szerint százmilliós jutalom ellenében kellett volna elvégeznie a munkát, ám idejekorán meggondolta magát és segítséget kérvén felkereste egy rendőr ismerősét. Szaknyelven szólva feldobta a társaságot. Így azután a rendőrség és a TEK emberei felkészülve várták a bűnözőket és áldozataikat, az alaposan "betechnikázott" fűzfői családi házban, s kiválasztván a legalkalmasabb pillanatot, lecsaptak rájuk. Az akció során H. Tamás menekülni próbált, de a tetthely közelében elfogták. Egy szemtanú azt mesélte, hogy térdre kényszerítve verték bilincsbe.

Az akciófilmekbe illó rendőri közbelépésnek nyoma sincs a csendes Balaton melletti településen. A járókelők, szomszédok hallottak róla, elmondták, miként zárták le a környéket a rendőrök, de a történtekről semmit sem tudtak. A kérdéses ház szomszédságában lakó férfit kérdeztük, korábban látott-e gyanús személyeket, feltűnt-e neki valami? - Ki-be járkáltak emberek, de ha engem kérdeznek arról amit itt tapasztaltam, nekem csak Bruce Willis filmjének címe jutott eszembe: Bérgyilkos a szomszédom - mondta, de egyébként fogalma sem volt arról, hogy mi történt a kommandós akciót megelőzően a szomszédságában.

H. Tamás ismert üzletember volt, a városban számos ingatlan tulajdonosa, benzinkút és a dózsavárosi bevásárlóközpont építése is a nevéhez fűződik. Dubai kapcsolatai révén luxusszálloda építését tervezte, s arab üzletfelei többször jártak terepszemlén Veszprémben. A luxusszálló terve meghiúsult, akár a belvárosi parkolóház terve is. Időközben H. Tamás személye már alig volt vállalható, így a 2010. évi választások során már "süllyesztőbe" került. Informátorunknak rálátása volt az ügyvéd lakásügyleteire, elmondta, úgy vette észre, hogy jó áron lakásokat lehet vásárolni tőle, sőt állítólag előre "rendelni" is lehetett nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!