Cserkuti Izabella

2019.11.14. 07:00

Hello, Wien!

Pápa Iskolánk történetében először volt igencsak sajátosnak mondható „halloweenbuli”: ebből az alkalomból ugyanis egy német nyelvű, Bécsről szóló kérdés-válasz csörte volt az őszi szünetet követő héten. A zsibongóban gyűltek össze az érdeklődő és cukorkára vágyó diákok.

Türr István Gimnázium

Igazán jól sikerült a halloweenbuli, alig várjuk a következőt Fotó: iskola

A Türr István Gimnázium és Kollégium tanulóihoz Czobor Andrea tanárnő érkezett, segítője Gacs Mercédesz Eszter tanárnő volt.

A vetélkedő témája Bécs, az alsóbb évfolyamosoknak magyarul, az „öregebbeknek” németül felváltva tették fel a kérdéseket, amelyek megválaszolásához internetes segítséget is használhattak. A poé­nos, ötletes című vetélkedő a német nyelv melletti nem titkolt „kampányolás” részeként jelent meg az alma mater program repertoárjában.

A jó választ adó tanulókat cukorkával jutalmazták. Sok érdekes kérdés hangzott el, csak úgy röpködtek a cukorkák, igazi „bulihangulat” kerekedett. Ám a jó hangulatot az órára hívó csengő zavarta meg.

Igazán jól sikerült a halloweenbuli, alig várjuk a következőt
Fotó: iskola

Ekkor a két tanárnő a maradék cukrot a magasba dobta, és elindult az „aki kapja, marja” játék. Ennek az eseménynek hatalmas visszhangja lett az iskolánkban és iskolánkon túl is, olyannyira, hogy mindannyian várjuk a jövő cukorvadász nyelvi versenyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!