Sport

2013.09.25. 17:00

Litkeyék a soling új világbajnokai

Magyar hajó győzött a szerdán befejeződött balatonalmádi soling-világbajnokságon, amely egyben a hajóosztály hazai bajnoksága is volt.

Fröhlich András

A Litkey Farkas, Vezér Károly, Weinhardt Csaba egység így világ- és magyar bajnok lett. A vb második helyét a kanadai Peter Hall kormányozta hajó szerezte meg, bronzérmes a brazil Nelson Ilha egysége lett. A magyarok közül Wossala György, Wossala Kristóf, Németh Péter hajója 9., míg a Varjas Sándor, Meretei Gábor, Kovácsi László egység a 12. lett tájékoztatott Süle Péter, a versenyrendezőség tagja.

Érdekesség, hogy a magyar bajnokság eltérő kiírása miatt ebben a megmérettetésben helyet cserélt az utóbbi két csapat.


A győztes hármas: Weinhardt Csaba, Litkey Farkas, Vezér Károly (Fotó: Zwicker Tamás)

 

Míg a nemzeti bajnokságban a nyolc futam eredményei közül a két legrosszabbat ki lehetett ejteni a végső elszámolásból, addig a világbajnokságon csak egyet, ez magyarázza a helycserét.

A 12 nemzet 31 hajója összesen nyolc futamon versenyzett. Az utolsó napi egyetlen futam előtt Litkeyék két ponttal álltak a kanadaiak előtt, másnak már nem volt esélye a győzelemre. A 11-szeres Kékszalag-győztesnek ekkor csak arra kellett figyelnie, hogy ellenfele ne végezzen előtte több mint két hellyel, s ez sikerült is: korai rajt miatt mindkét egységet kizárták a futamból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!