igazi hősök

2019.02.14. 11:00

Pochettino: ha Szon legközelebb is betalál, én rögtön megyek zuhanyozni

Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur vezetőedzője szerint nagyszerű eredményt értek el a vendég Borussia Dortmund 3-0-s legyőzésével, de a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának visszavágóján még így is sok munka vár csapatára.

Tottenham Hotspur's Argentinian head coach Mauricio Pochettino (L) embraces Tottenham Hotspur's South Korean striker Son Heung-Min as he leaves the pitch, substituted during the English FA Cup third round football match between Tranmere Rovers and Tottenham Hotspur at Prenton Park in Birkenhead, north west England, on January 4, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / .

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

Az argentin szakember a mérkőzés után adott nyilatkozatában kiemelte:

játékosai igazi hősök, és dicséret illeti őket, mert a szezonban nyújtott hozzáállásuk „bámulatos”.

Pochettino a győzelem kulcsembereként az első gólt szerző dél-koreai Szon Hung Mint emelte ki.

Szon találata:

„Ha legközelebb Szon betalál, már megyek is az öltözőbe zuhanyozni, és várom, hogy a játékvezető lefújja a mérkőzést”

- viccelődött a tréner, aki arra utalt, hogy a támadó 13 mérkőzésen volt eredményes a szezonban – a legutóbbi 12 találkozóján 11-szer -, és azokat a Tottenham kivétel nélkül megnyerte.

Dortmundi légkör

A Bundesligában éllovas Dortmund viszont egyértelműen hullámvölgyben van: sorozatban negyedik tétmérkőzésén maradt nyeretlen. Kezdődött a frankfurti döntetlennel, majd a Német Kupa nyolcaddöntőjében a Werder Bremen búcsúztatta, aztán a bajnokságban szombaton házigazdaként háromgólos előnyről sem tudta legyőzni a Hoffenheimet, végül jött a szerdai BL-találkozó. Utóbbi három meccsen három-három gólt kapott az az együttes, amely ősszel a BL-csoportkör hat összecsapását két kapott találattal zárta.

Lucien Favre, a németek vezetőedzője kiemelte: egy csapat életében a szezon során vannak olyan szakaszok, amikor „nagyon-nagyon nincsenek topon”.

„Szükségünk van az elemzésekre, majd kemény munkára és a hibák kiküszöbölésére”

- mondta a tréner, aki hozzátette, bár a gól nélküli első félidőben jól játszottak, a második felvonás elején vezetést „ajándékoztak” a hazaiaknak, utána pedig már kapkodva futballoztak, amivel saját maguknak nehezítették meg a mérkőzést.

A németek 18 éves, angol válogatott középpályása, Jadon Sancho szerint csapata elveszítette az összpontosítását, majd kitért a mérkőzés legjobbjára:

„Szon jó játékos, de remélhetőleg a hazai mérkőzésen jobban tudjuk őt semlegesíteni”.

A dortmundi visszavágót március 5-én rendezik.

Borítókép: Pochettino jó kapcsolatot ápol a játékosokkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában