Sportvilág

2015.07.15. 18:46

Imre Géza óriási menetelése a vb-n

Moszkva, Tapolca – Imre Géza aranyérmet szerzett, a tapolcai versenyzők a legjobb 32 között búcsúztak a moszkvai vívó-világbajnokság párbajtőrviadalán. A moszkvai vívóvébé szerdai napján a párbajtőrözőké volt a főszerep.

Horváth Gábor

A férfiaknál négyen várták a versenyt a 64-es főtáblán. Somfai Péter rögtön az első körben búcsúzott, nem bírt az olasz Pizzóval.

A két tapolcai, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub színeit képviselő Rédli András és Boczkó Gábor (Honvéd), valamint Imre Géza (Honvéd) egyaránt továbbjutott.

Rédli hátrányból felállva győzte le (15:12) a szingapúri Leet, Boczkó a venezuelai F. Limardót verte (15:11), Imre pedig a svájci Borskynál bizonyult jobbnak (15:13).

A folytatásban azonban újabb két magyartól kellett búcsúzni, sajnos épp a két Veszprém megyei vívótól.

Boczkó Gábor némi meglepetésre alulmaradt (11:15) Jörgensennel szemben, igaz, a dán később a négy közé jutott. Rédli Andrásnak francia ellenfél jutott, és a tavalyi Eb-győztes gyengébbnek bizonyult Gustinnél (9:15).

Imre Géza viszont komoly menetelésbe kezdett, sorrendben az ukrán Nikisint (15:14), a kínai Lit (15:8) és a koreai Jungot (15:8) is megverte.

A fináléban a francia Grumier következett, és a gall sem tudta megállítani a veterán magyart, aki először lett egyéniben világbajnok. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes Imre Géza csapatban három vb-aranyat szerzett.

A párbajtőrözők csapatversenyét szombaton rendezik Moszkvában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!