Vörösiszap

2012.05.31. 14:35

Kiporzás - A legmagasabb bírsággal büntetik a Mal Zrt.-t

Ajka - A Veszprémi Bányakapitányság a kiszabható legmagasabb eljárási bírsággal sújtotta a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-t (Mal), illetve 15 napos határidővel üzemszerűen működtetett pormentesítési rendszer kiépítésére kötelezte - közölte Káldi Zoltán bányakapitány csütörtökön.

Tóth B. Zsuzsa

A Veszprémi Bányakapitányság a kiporzás megszüntetésére vonatkozó határozatának végrehajtása miatt tartott ellenőrzést az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározóinál május 30-án. Káldi Zoltán közlése szerint az ellenőrzés során megállapították, hogy a Mal Zrt. a kiporzás csökkentése érdekében május 22-től erőteljes intézkedéseket tett, ugyanakkor a határozatban foglaltaknak csak részben tett eleget. A bányakapitányság a cégnek a IX-es, illetve a 2010-es vörösiszap-katasztrófában megsérült X-es tározó pormentesítése teljesítési határidejének hosszabbítására irányuló kérelmét elutasította, a döntésről szóló határozatot pénteken kézbesítik.


Dossziénk a kolontári iszapakatasztrófa híreivel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!