Az EU pénzügyminiszterei kétnapos tanácskozást tartanak Prágában

Prága - A világ húsz legerősebb gazdasága vezetőinek londoni csúcstalálkozója után az Európai Unió pénzügyi irányítói Párágában tartanak péntektől kétnapos informális tanácskozást. Megvitatják, hogy miként lehet átláthatóbbá tenni a pénzügyi szektort mind európai, mind pedig globális szinten.

MTI

Az EU tagországok Prágába érkező miniszterei elégedetten nyilatkoztak az előző napi G20-as csúcsértekezleten elért eredményekről.
    
A miniszterek megvitatják az Európai Bizottság által tett és a G20-ak által is megerősített javaslatokat az adóelkerülések és az adóparadicsomok nagyobb fokú ellenőrzéséről, a határidős üzleteket kötő befektetési alapok szigorúbb szabályozásáról. 

A témák között szerepel az EU bizottság javaslata is arról, hogy milyen büntetésekkel sújtsák a pénzpiaci szabályokat megsértőket, illetve az adóelkerülésre utaló adatok kiadását megtagadó országokat. 
    
Megfogalmazzák az EU pénzügyi vezetői, hogy mit várnak az április 25-26-án a Nemzetközi Valutalap és a Világbank megreformálása témájában rendezendő tanácskozástól. 

Az IMF megerősítése, több forrással való ellátása és az várható, hogy e szervezetekben nagyobb befolyásra tehetnek szert a feltörekvő országok, köztük Kína.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!