Kaotikus helyzet?

Veszprém - A Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) körül kialakult kaotikus helyzet miatt reménytelennek tűnik, hogy régiónk felzárkózzon többi mellé az uniós források megszerzése tekintetében.

Szabó Péter Dániel

Cser-Palkovics András országgyűlési képviselő mondta el mindezt csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben. A Fideszes politikus hozzátette, Pál Béla, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (KDRFT) elnöke nem ura a helyzetnek, a tanács működésének és vezetőségének alkalmatlanságát dr. Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnökének februári levele is bizonyítja, amelyben elfogadhatatlannak találja dr. Szabó Árpád jelölését a KFRFÜ ügyvezetői pozíciójára.

- Az NFÜ a kialakult helyzetet nem tekinti rendezettnek, ami súlyos hiányosságokra utal a szervezet működésében – szögezte le Cser-Palkovics.
Mihalovics Péter Fideszes önkormányzati képviselő - aki korábban levélben kért tájékoztatást Pál Bélától az ügynökség és a tanács médiaköltéseiről - hangsúlyozta, nem tekinti teljesnek a tanács elnökének március 1-jén küldött válaszlevelét.

Pál Béla az említett levélben ugyanis azt javasolta képviselőnek, a KDRFÜ kommunikációs keretének felhasználására vonatkozó kérdéseivel forduljon az önálló gazdasági társaságként működő fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatójához. Tudomásom szerint jelenleg nincs ilyen személy a cégnél, fűzte hozzá Mihalovics Péter.

A nap folyamán a KDRFÜ közleményben tudatta, hogy dr. Lukovich Tamást és Galina Beátát választotta ügyvezető igazgatóinak 2010. március 1-től 2010. július 31-ig terjedő határozott időtartamra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!