Gourmet Fesztivál

2018.05.26. 08:00

Gasztro-seregszemle Veszprém megyei sikerekkel

Pünkösdhétvégén rendezték meg a budapesti Millenáris Parkban hazánk talán legszínesebb gasztro-seregszemléjét, a Gourmet Fesztivált, ahol az is „kisült”, hogy megyénkbe, egészen pontosan Somlóvásárhelyre került a Gourmet-díj.

Juhász-Léhi István

A Gourmet Fesztivál tematikája a pezsgő, a kaviár, valamint a gombóc volt ebben az esztendőben Fotó: Oliva Étterem

– Az idei Gourmet Fesztiválon már negyedik alkalommal volt szerencsénk megmutatni borainkat a gasztronómia iránt érdeklődőknek – nyilatkozta Szabó Gyula borász a Naplónak. – A Káli-medence fővárosát – Köveskált – a Káli Kövek Borászat és a Pálffy Pincészet képviselte. A friss gyümölcsös nyári borainktól kezdve a komolyabb, minerális dűlőválogatásokon keresztül a pezsgőig, mindenki talált kedvére valót. A nagy melegben hideg fröccsöt, a hűvös estéken vörösbort kortyolgattak a vendégek. A vulkanikus tanúhegyekről való szőlőkből készült borainkkal sikerült még több rajongót szereznünk a Balaton-felvidéknek és Köveskálnak – mondta.

Neubauer Judit, a Villa Medici Étterem részéről arról beszélt, hogy az elmúlt évek legsikeresebb részvételét tudhatja magáénak a Villa Medici Étterem csapata Amrein Csaba séf vezetésével. Elmondta, a rendezvényt minden évben nagyon komoly felkészülés előzi meg, ráadásul a budapesti éttermekkel szemben az étterem konyhája közvetlenül nem tud a rendezvényes csapat „keze alá dolgozni”. A Villa Medici Étterem szakácsai – akik az előétel kategóriában a legjobb tíz közé kerültek – évtizedek óta dolgoznak együtt, szavak nélkül is értik egymást, ami nagy segítség egy ilyen feszített ütemű, nagy tömegeket megmozgató rendezvényen.

– Ez egy kiváló alkalom arra, hogy megmutathassák tudásukat olyanoknak is, akik még Veszprémbe nem látogattak el, és egyben a szakácsoknak lehetősége nyílik arra, hogy személyes kapcsolatot is teremtsenek a vendégekkel, így azonnali visszajelzést kaphatnak a munkájukról. Érdekes epizód: azok a vendégek, akiknek az egyik nap délutánján már nem jutott a libamájból, két órával később visszatértek, mert megtudták, hogy megérkezett a friss utánpótlás – tudtuk meg Neubauer Judittól.

A veszprémi Oliva második alkalommal vett részt a Gourmet Fesztiválon, és idén is a Balaton és a Bakony irányába tett utalásokra épült a menükínálata.

A Gourmet Fesztivál tematikája a pezsgő, a kaviár, valamint a gombóc volt ebben az esztendőben Fotó: Oliva Étterem

– Egy friss bakonyi gombákból készült gombalevessel, aminek a betéte a frissen grillezett bakonyi vaddisznópofa, a balatoni utalással, egy keszeggombóccal és keszeg- krémmel főételként, és egy málnakrém, pezsgőhab, málnakaviár desszertettel vártuk a vendégeinket – a kínálat kapcsán mondta ezt Andok Endre üzletvezető. Hozzátette azt is: mivel a Gourmet Fesztivál tematikája a pezsgő, a kaviár és a gombóc volt ebben az évben, így ők Tornyos Balázs séffel ezeket a fogásokat sütötték ki a szó szinte soros, és átvitt értelmében egyaránt. Sejtették ugyan, hogy a keszeg eléggé megosztó lesz, ugyanakkor az idén bevállalósak voltak.

– Egyetlen város ad három helyet ezen a fesztiválon és ez Veszprém, ami óriási dolog, mint ahogy az is jó, hogy Balatonfüredről két étterem is van ott ezen a gasztroünnepen – ezt már Martonosi Zsolt, a füredi Baricska Csárda és a veszprémi Gusto13 ügyvezetője mondta érdeklődésünkre. – Szeretjük a Gourmet Fesztivált, hiszen a vendégkörünknek egy része is mindig ott van, és aki számit ebben a szakmában ugyancsak megmutatja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában