halálának tizedik évfordulóján

2019.01.25. 11:00

Túrával emlékeznek Gáti Lászlóra a pápai bakancsosok

A tájfutás meghonosítóját nem felejtik a bakancsos túrázók, évről évre visszaidézik munkásságát, érdemeit a róla elnevezett vízesésnél.

Laskovics Márió

Természetjárói tisztelettel emlékeznek minden évben Gáti Lászlóra a róla elnevezett vízesésnél a pápai bakancsosok

Fotó: Bakancsos Természetjárók Köre

Gáti László halálának tizedik évfordulója alkalmából szervez emléktúrát a néhai tájfutó-sportszervezőről elnevezett vízeséshez a pápai Bakancsos Természetjárók Köre január 26-án, szombaton.

Természetjárói tisztelettel emlékeznek minden évben Gáti Lászlóra a róla elnevezett vízesésnél a pápai bakancsosok Fotó: Bakancsos Természetjárók Köre

A túracsoport 9.05 órakor indul a pápai buszpályaudvar 2-es kocsiállásáról, majd a Járiföld, Bitva-árok útvonalon haladva emlékutat jelölnek ki a Gáti-vízeséshez, mely egyfajta kegyhely, szentély a bakancsosok számára, amelyet 2010 óta rendszeresen felkeresnek, hogy megemlékezéssel róják le tiszteletüket.

A helyet egyébként maga Gáti László fedezte fel egy verseny előkészítése során, és vezette fel a turistatérképre. Visszaindulás Döbröntéről Pápára 14.10-kor.

A szervezők szeretettel várnak minden csatlakozni vágyó túratársat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában