sok apró ötletet sorakoztattak fel

2019.07.02. 11:00

A hagyományok és az újrahasznosítás jegyében rendeztek kézműves napot Bakonybélben

Az immár hagyományos kézműves napra várta a Guzmics Izidor Kulturális és Idegenforgalmi Egyesület és az önkormányzat a gyermekeket és felnőtteket egyaránt a tájházba, ahol többféle mesterség alapfogásaival ismerkedhettek.

Müller Anikó Hanga

Változatos kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket a hagyományos kézműves napon Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A bemutatókat helyi, zirci kézművesek vezették, de egyikük visszatérően Veszprémből érkezett, ők Szurgyi Zsuzsa, Bauer Tiborné, Csóti Gabriella, Szőnyegi Zsófia, Urák Éva, Palotás Dóra, Bognár Andrea.

Változatos kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket a hagyományos kézműves napon Fotó: Müller Anikó Hanga

A kánikulai melegben a hűs sátrak alatt folyt az alkotómunka délelőtt, majd délután is. Volt batikolás, csuhézás, agyagozás, tarisznyaszövés, nemezvirágokból ajándék-, tojástartókból játékkészítés, a Zöldporta Bakonybéli Környezetvédelmi Egyesület pedig bemutatta, miként lehet elhasználódott gyermek harisnyanadrágokból egy deszkalap és néhány szög segítségével mosogatórongyot készíteni.

Fotó: Müller Anikó Hanga

Ez utóbbi példa arra, a háztartási hulladékként kezelt dolgaink újrahasznosítva mi mindenre jók, emelte ki Felföldi Andrea programszervező, hangsúlyozva, a kézművesek sok apró ötletet sorakoztattak fel.

A program zárásaként a Zene-bona „gyerek” Zenekar szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában