Az evangélikusok idei évéről

2019.12.19. 17:48

Közgyűlést tartott a lutheránus veszprémi egyházmegye

Az evangélikus egyházmegye közgyűlésén beszámoltak az elmúlt év programjairól, személyi változásairól, a testvéregyházi kapcsolatokról és a jövőbeli tervekről.

Laskovics Márió

. Szemerei János püspök a Magyarországi Evangélikus Egyház testvéregyházi kapcsolatairól tartott előadást a közgyűlésen

Forrás: Egyházmegye

A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye közgyűlést tartott nemrégiben a révfülöpi Evangélikus Oktatási Központban. A közgyűlést Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő nyitotta meg, majd Polgárdi Sándor esperes képes bemutatóval számolt be az elmúlt félév gazdag eseményeiről.

Szemerei János püspök a Magyarországi Evangélikus Egyház testvéregyházi kapcsolatairól tartott előadást a közgyűlésen Fotó: Egyházmegye

Kiemelte, hogy Pápán volt a tanévkezdő kerületi lelkészkonferencia. Új munkatársakat is köszöntöttek a lelkészi karban: Somlószőlősön és Kertán Szemerei Benjámin beosztott lelkész, Nagyalásony-Dabrony-Nemesszalók Társult Egyházközségben pedig Mitykó András helyettes lelkész szolgál ezentúl. Polgárdi Sándor nyáron nyolc gyülekezetből gyűjtötte össze építési terveket az Országos Építési bizottság részére.

Ősszel Balatonfüreden, Bakonytamásiban, Szerecsenyben, Dörgicsén tartottak hálaadó istentiszteleteket. Az egyházmegye jelen volt az artikuláris napon Nemeskéren, valamint megyei missziói napot szerveztek Veszprémben. Az új választási időszakban először szerveztek az egyházközségi felügyelőknek konferenciát Pápán.

Vajda Imre, a jelölőbizottság elnöke ismertette az egyházmegyei presbitériumban történt változásokat. Ifjúsági felelősnek választotta a közgyűlés Németh Katalin takácsi lelkészt. Dávid Ilona gazdasági felelős az aktuális befizetésekről tájékoztatta az egyházközségek képviselőit. Szamosi Attila és Gabnai Sándor zsinati tagok egy tartalmas összefoglalást adtak a zsinat legutóbbi üléséről a küldöttek számára.

Polgárdi Sándor esperes beszámolt az elmúlt félév eseményeiről, illetve ismertette a következő programokat Fotó: Egyházmegye

Szemerei János püspök a Magyarországi Evangélikus Egyház testvéregyházi kapcsolatairól tartott átfogó előadást a közgyűlésen. Kiemelte az országos partnerszerződések közül a Bajor Evangélikus Egyházzal 1992-ben, az Olaszországi Evangélikus Egyházzal 2006-ban és a Szlovákiai Evangélikus Egyházzal 2012-ben kötötteket. Az alkalmat Polgárdi Sándor a jövő évi események naptárszerű ismertetésével és úti áldással zárta, tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában