megismerkedni a természettel

2020.10.10. 11:00

Madárijesztők vigyázzák a füredi iskolakert növényeit

Iskolakertet alakítottak ki a héten az Eötvös Loránd Általános Iskola udvarán. Diákok és tanárok együtt ültették el a növényeket a magas­ágyásokba.

Szabó Péter Dániel

Tanárok és diákok együtt ültették el a növényeket a magaságyásokba

Fotó: Szabó Péter Dániel

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Programhoz csatlakozva, a fenntarthatósági projekthét keretében tevékenykedtek együtt a szabadban az iskola nebulói.

Tilhof Tímea, az Eötvös-iskola igazgatóhelyettese, a projekt ötletgazdája elmondta, még 2018-ban pályázott az iskolakert kialakítására a tanintézmény.

– Családi indíttatásból fakadóan fontosnak tartom a környezeti és környezetben történő nevelést. Az iskolakert lehetőséget ad arra, hogy már a legfiatalabb korosztály is megismerkedhessen a természettel. A hozzánk járó gyermekeknek ez különösen fontos, hiszen sokuk a lakótelepen lakik, így klasszikus értelemben vett kerttel nem találkoznak a mindennapokban – mondta el Tilhof Tímea, akitől megtudtuk azt is, hogy az Eötvös-iskola kertjébe fűszer- és gyógynövények, valamint virághagymák kerültek, de fokhagymát és vöröshagymát, illetve epret is ültettek a magaságyásokba. Érdekességként curry, valamint sztívia is került a földbe, amit a kisdiákok előszeretettel kóstolgattak.

Tanárok és diákok együtt ültették el a növényeket a magaságyásokba Fotó: Szabó Péter Dániel

– Intézményünk elnyerte az örökös ökoiskola címet is, ami a gyakorlatban annyit jelent: tudatosan felvállaljuk, tanulóink mindennapjainak része a környezeti nevelés, a környezetvédelem – tette hozzá Tremmer Bernadett, a balatonfüredi iskola igazgatónője.

Az iskolakert mellett egy szabadtéri, úgynevezett zöld tantermet is kialakítottak az udvaron, a magaságyásokba elültetett növényeket pedig a diákok által készített madárijesztők vigyázzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában