Virtuális megmérettetéssel készültek a szervezők

2021.03.10. 11:00

Online szervezték meg a pápai angol szépkiejtési versenyt

Idén a koronavírus-járvány miatt a virtuális térben szervezte meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a járási angol nyelvi szépkiejtési versenyt.

Polgár Bettina

A kategóriák első három helyezettje oklevelet, valamint angol nyelvű könnyített olvasmányt kapott. A képen a Tarczy-iskola díjazottjai láthatók

Forrás: Tarcszy-iskola

A megmérettetésen hét iskola 34 tanulója vett részt. Képviseltette magát az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, a Mezőlaki Arany János Általános Iskola, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola, a Türr István Gimnázium és Kollégium, valamint a Tarczy-iskola tanulói is az indulók között voltak.

Idén is egy szabadon választott és egy ismeretlen szöveg előadása volt a feladat, de a korábbi évekkel ellentétben most mindkét szöveget felolvashatták a versenyzők. A rögzített produkciókat a felkészítő tanárok elküldték a megadott e-mail-címre, majd ezeket a fájlokat a rendszergazda segítségével feltöltötték a felhőbe, ahol a zsűri tagjai hozzáférhettek és otthonukban pontozhatták az előadásokat.

A diákok produkcióit a Petőfi Sándor Gimnázium angoltanárai értékelték, az 5–6. évfolyamosokat Stall Nikolett és Csikós Borbála, a 7–8. évfolyamosokat pedig Gulyásné Klózer Tünde és Kenneth Qui­ter amerikai nyelvi lektor. Az eredményhirdetés szintén online formában történt. Ezúttal is külön kategóriában értékelték a két tannyelvű program szerint tanulókat, valamint az angolt normál óraszámban tanuló diákokat. Mind a négy kategória első három helyezettje oklevelet, valamint az MM Publications kiadó támogatásával egy-egy angol nyelvű könnyített olvasmányt kapott.

A kategóriák első három helyezettje oklevelet, valamint angol nyelvű könnyített olvasmányt kapott.
A képen a Tarczy-iskola díjazottjai láthatók Fotó: Tarcszy-iskola

Mivel az idei verseny különleges volt az online megjelenés miatt, a szervezők úgy gondolták, hogy kicsit kibővítik a jutalmazottak körét. Ebben a zsűri is partner volt, mert néha csak egy-két pontos különbség döntött a helyezésekről. Tehát idén a negyedik és ötödik helyezést elért diákokat is jutalmazták oklevéllel és angol magazinnal a kiadó támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában