Pihe-puha meglepetés a bódéi nyugdíjasoktól

Mészáros Annát, az alig féléves bódéi kislányt és családját ajándékozta meg a városrészben működő Nosztalgia Nyugdíjasklub tagsága a pehelypaplannal.

Tisler Anna

Gerencsér Hilda, Mészáros Anna és Utassy István a pehelypaplan átadása alkalmával

Fotó: Györkös József

Anna a tizenegyedik megajándékozott. Az asszonyok minden év januárjában a közösségi házban tollat fosztanak, amelyet tagtársuk, Klein Józsefné ajánl fel. Idén az ő dédunokája örülhetett a pehelypaplannak. A rendezvényt, amely vendéglátással zárult, június 19-én tartották a bódéi közösségi házban.

Szimeiszter Imréné klubvezető köszöntőjében elmondta, céljuk, hogy megőrizzék és a fiatalabb generációknak átadják az egykori falusi hagyományokat. A tollfosztás is ennek a része. Az átadáson a kislány édesapja ölében ülve figyelte az eseményeket. Édesanyja, Czingel Cecília elmondta, a kislány az első gyermekük, nyugodt, mosolygós baba. Anna akkor is mosolygott, amikor Utassy István ölbe vette.

Gerencsér Hilda, Mészáros Anna és Utassy István a pehelypaplan átadása alkalmával Fotó: Györkös József

Gerencsér Hilda, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében kiemelte, kedves számára a rendezvény, amelyre szívesen fogadja a meghívást. A program generációkon átívelő, ugyanis érkezik kisgyermek, szülők, nagyszülők, és jelen esetben a dédnagymama is örülhet az apróságnak. Az ajándékozás mutatja, hogy Bódén a generációk megbecsülik egymást. A szépkorúak közössége, amely megbecsülésnek örvend a fiatalabbak részéről, megajándékoz egy kisgyermeket. A nyugdíjasklub egymást megbecsülő, összetartó közösség, a kis Anna szerető, összetartó családba született.

A képviselő kívánta a Mészáros családnak, hogy egészségben, boldogságban neveljék fel gyermeküket, akiben leljenek sok örömet. Gerencsér Hilda és Utassy István együtt adta át a paplant a családnak, valamint mindketten megajándékozták a kislányt egy játékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában