Levendula és lovagi próbák – Gyermektáborok Pápán

Az idén nyáron hatvanhárom gyermek érezheti jól magát a városi könyvtár egyhetes, közösségi élményeket biztosító táboraiban.

Laskovics Márió

A gyermekek fejenként tizenöt szál levendulát vághattak le ollóval a bokrokról

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A Jókai Mór Városi Könyvtár az idén nyáron három tábort tart általános iskolás korú gyermekek számára, melyek során számtalan programmal várják a résztvevőket, tudtuk meg Németh Loretta könyvtárostól.

Az első tábor egyik vezetőjeként beszámolt róla, hogy az első napon az egymással és az intézménnyel való megismerkedést követően kézműves-foglalkozásokon alkottak. Kedden a döbröntei várhoz kirándultak, ahol a Himfy Bandérium középkori előadásán a kardvívást is kipróbálhatták. Szerdán a rendőrség a biztonságos közlekedésről, a mentőszolgálat pedig a betegszállításról tartott nekik bemutatót. Csütörtökön a könyvtári udvaron lévő levendulabokrokról szedtek szálakat, és hazavihető csokrot kötöttek, délután a Hagyományok hegyén avar kori bemutatón vettek részt. Pénteken csillámtetoválás, és az egészséges nyári táplálkozást elősegítendő szendvicskészítés várta a lurkókat.

A gyermekek fejenként tizenöt szál levendulát vághattak le ollóval a bokrokról
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Németh Loretta könyvtáros hozzáfűzte, hasonló tematika mentén szervezik majd meg a másik két tábort is, csak a kirándulási helyszínek változnak. A júliusi héten a németbányai Tarka Boci Portára és bakonyjákói dinoszaurusz-előadásra, az augusztusi táborban a győri állatkertbe látogatnak. Már május közepén beteltek a férőhelyek, mindhárom táborban huszonegyen vesznek részt. A gyerekeknek hiányzott a közösségi élmény, barátságosak egymással, imádnak a szabadban rohangálni és élveznek minden programot.

Horváth Flóra erkeles diák előző nap utánakeresett a neten a levendulának és bátran osztotta meg a sajtóval, hogy a gyógynövényből szörp, lekvár, tusfürdő, mosószer, kozmetikum, illóolaj készülhet. Mint mondta, nagyon jók a programok. Veszprémi Edvin türrös diáknak a szélforgókészítés és a rendőrségi bemutató tetszett leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában