A pezsgőt is ünnepelték Arácson

Az ötvenéves Balatonfüred programjaihoz kapcsolódott az Arácsi pezsgés című rendezvény az elmúlt szombaton, melyen első alkalommal a pezsgőiket is bemutatták a borászatok. Az Arácsért-díjat Törőné Horváth Ilona, a helyi népház művelődésszervezője kapta meg, aki több évtizede végez kiemelkedő közösségi és kulturális munkát. A rendezvényt a Balaton Fejlesztési Tanács, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta.

Kovács Erika

20210828 Balatonfüred az Arácsért Alapítvání Kuratóriuma Arácsért Díjat adományozott Törőné Horváth Ilona közművelődési munkatárs részére. A díjat Fabacsovics Zoltán, a kuratórium elnöke adta át Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Fabacsovics Zoltán főszervező, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntőjében egyebek mellett kiemelte, büszke arra, hogy igazán pezsgő közösségi élet folyik Balatonfüred Arács városrészében. Bóka István, Balatonfüred polgármestere elsősorban a civil kezdeményezések és az arácsi közösség erejét méltatta. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kitért az Arácsért Alapítvány és vezetősége eredményes tevékenységére. Azt mondta, erre tekintettel támogatta a programokat, illetve a nap megrendezését, melyeknek örömmel látja sikerét.

Az Arácsért-díjat Törőné Horváth Ilona, az Arácsi Népház művelődésszervezője kapta meg, aki több évtizede végez kiemelkedő közösségi és kulturális munkát a városrészben Fotó: Penovác Károly/Napló

Az első Arácsi Pezsgő Ünnepet Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacokért felelős helyettes államtitkára méltatta és nyitotta meg, majd Kemendy László, az említett ünnep kezdeményezője osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A kiállító nyolc borászat, hét balatoni és egy tokaji pezsgőbemutatóján közel másfél száz érdeklődő vett részt, köztük olyan neves szakember, mint Kállay Miklós emeritus professzor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke.

A programokat egész nap hatalmas érdeklődés kísérte, így az arácsi vásár a Szent Benedek Gimnázium udvarán, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület minősített őstermelőinek jóvoltából már reggel megnyitotta kapuját.

Kitűnő szórakozást nyújtott a Családi ovimuzsika síppal, dobbal, nádihegedűvel című program a népházban, Rábaközi Rita vezetésével. A játék- és gyermekszigeten fanyűvő játékparkkal, illetve népi fajátékokkal várták a legkisebbeket a Hősök tere parkjában.

A díjat Fabacsovics Zoltán, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Törőné Horváth Ilonának Fotó: Penovác Károly/Napló

Tömeg érdeklődött Fazekas Károly bemutatója iránt, aki elhozta az idei Dakaron indult kamionját a szervizkocsival együtt. Lehetőség volt találkozni, beszélgetni a legénységgel is, akik részletesen beszámoltak kalandjaikról, sportsikereikről.

Az arácsi pezsgés hangulatát emelte Király Ádám tangóharmonika-játéka, Farkas Gabriel és jazztriója koncertje, valamint az esti zenés program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában